6 факта, които трябва да знаете за забавената реконструкция на гърдата

1221
6 факта, които трябва да знаете за забавената реконструкция на гърдата

Независимо дали е минало по-кратко време или няколко години от лумппектомията (хирургическа процедура, която отстранява тумор или друга тъкан от гърдата) или мастектомията (премахване на гърдата) Вие вероятно се нуждаете от реконструкция на гърдата.

Кои са шестте факта, които трябва да знаете за забавената реконструкция на гърдата?

1. Всяка жена след операция от рак на гърдата може да се подложи на тази реконструкция.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

Въпреки, че всяка пациентка е различна и подходите към реконструкцията могат да варират. Всеки който се интересува от реконструкция на гърдата може да насрочи консултация с хирург. Така ще получите колкото може повече подробности и детайли относно процедурата за възстановяване на гърдата.

2. Реконструкцията на гърдите може да подобри качеството Ви на живот.

реклама

Реконструкцията на гърдата може да бъде променяща живота. Водещи проучвания, които сравняват оценките на качеството на живот на жените преди и след реконструкция на гърдата установяват, че незабавната или забавена реконструкция може значително да подобри усещането за благополучие на жената. Предимството на забавената реконструкция е, че жената има повече време да обмисли алтернативите. Реконструкцията на гърдите може също да облекчи болката и стягането в гърдите свързани с лъчелечението и в някои случаи да подобри чувствителността на зърната.

3. Протезите могат да причинят дискомфорт.

Пациентите, които избират протези често установяват, че те са тежки или не се вписват в облеклото. Протезите също могат да изискват редовна подмяна. Реконструкцията на гърдите може да бъде решение за възстановяване на гърдите до по-естествена форма и размер.

4 Не е нужно да живеете с белези след операцията.

Иновациите в операцията за възстановяване на гърдата през последното десетилетие значително подобряват външния вид. Включително намаляване на броя на вдлъбнатините и появата на белези. Хирурзите прилагат процедури и техники за щадене на мускули, присаждане на мазнини и имплантиране.

5 Дори да изчакате и отложите във времето никога не е късно.

В много случаи реконструираната гърда ще изглежда също толкова добре, независимо дали сте имали реконструкция по време на мастектомията или след това. Можете да изчакате и да я отложите и когато сте готови да има много добри възможности за Вас. Дори и да бъдете посъветвани срещу реконструкция на гърдата по време на лечението, напредъкът в реконструктивните техники може да Ви квалифицира за процедурата. Насрочете консултация с хирург за възстановяване на гърдата, за да научите повече.

6 Можете да изберете варинт, който отговаря на Вашия начин на живот.

Вашият хирург може да работи с Вас, за да създаде персонализиран план на лечение, който да отговаря на Вашите предпочитания. Например можете да изберете между прекъсване на реконструкцията на гърдата в една по-дълга операция или няколко по-къси и по-малко инвазивни. Също така реконструкцията на гърдата може да се направи като се използва собствената тъкан от корема, бедрата, задните части или гърба. Можете да изберете реконструкция с помощта на импланти направени от физиологичен разтвор или силикон.

https://www.hopkinsmedicine.org


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

реклама
Лабораторни тестове

реклама
Искаш ли здрави зъби и красива усмивка? Вземи ваучер за отстъпка

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се