7 билки, с които ще преборите проблемите с щитовидната жлеза

174633
7 билки, с които ще преборите проблемите с щитовидната жлеза

Щитовидната жлеза е отговорна за редица важни функции, така че е важно да се направи всичко възможно, за да я поддържате здрава. Милиони хора имат проблеми с щитовидната жлеза, която е или свръхактивна или слабо активна, което означава, че тя не е в състояние да изпълнява ефективно своята работа. Има неща, които можете да започнете да правите днес, за да си гарантирате, че щитовидната жлеза ще работи оптимално.

Това ще подобри цялостното ви здраве и ще гарантира, че не сте подложени на риск от дисфункция на щитовидната жлеза. Щитовидната жлеза отделя хормони, от които се нуждае тялото, за да работи правилно. Ако щитовидната жлеза отделя твърде много хормони- тя е с повишена функция.

Когато тя не отделя достатъчно хормони - нейната функция е понижена. И двете състояния на дисфункция на щитовидната жлеза имат значително влияние върху вашето здраве и могат да доведат до тежки проблеми при промяна на хормоналното ниво. Затова трябва да действате бързо, за да отстраните евентуални проблеми с щитовидната жлеза, така че да можете да се насладите на високо качество на живот.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

Някои от най-важните функции, които тироидните хормони подпомагат са:

 • Електролитния транспорт;
 • Регулиране на мускулната и сърдечната дейност;
 • Здравината на костите;
 • Регулират растежа през детските годините;
 • Регулират менструалния цикъл на жената;
 • Регулират сексуалния нагон и либидото;
 • Регулират синтеза на клетъчните протеини;
 • Подпомагат процесите на тялото да превърне приетата храна в енергия;
 • Регулиране на метаболизма;
 • Доставка на организма на витамин А, чрез преработка на бета-каротин;
 • Помощ за регулиране на менталните процеси.

Прегледи на щитовидната желза с големи отстъпки може да разгледате тук!

Когато става въпрос за здравето на щитовидната жлеза, има редица билки, които могат да помогнат. Те могат да се приемат през устата под формата на чай или чрез капсула или хапче. От решаващо значение е да приемате правилната доза, за да се гарантира безопасността и да получите максимална полза за здравето на щитовидната жлеза. Тъй като има много билки, които подобряват здравето на щитовидната жлеза, трябва да се запознаете с някои от тях и след това да определите най-добрата за вашите нужди.

Ленено семе

Често споменаваме лененото семе, когато става въпрос за здравето на храносмилателната система, защото е с високо съдържание на фибри. То също така помага и на щитовидната жлеза. Тези, които имат намалена функция на щитовидната жлеза, могат да помогнат за увеличаване на необходимите на тялото хормони на щитовидната жлеза, чрез консумирането на ленено семе на дневна база. Трябва само около една супена лъжица всеки ден, за да се възползвате от положителното му въздействие. Можете да го добавите в храната си, за да го консумирате, което го прави много удобен избор.

Ехинацеа

Тази билка е популярна за подобряване на имунитета и това се дължи отчасти и на това, че тя е идеална за доброто здраве на щитовидната жлеза. Тя е полезна за тези, които имат повишена функция на щитовидната жлеза. Трябва да използвате корена на билката. Можете да направите чай от накиснати корени във вряща вода.

Джинджифил

Можете да използвате джинджифил, за да успокоите гадене и стомашно разстройство, но също така е идеален за щитовидната жлеза. Това е така, защото тази билка е богата на цинк, магнезий и калий, които са хранителни вещества, необходими за щитовидната жлеза. Трябва да използвате пресен джинджифил.Можете да ядете по малко пресен джинджифил или да направите чай от джинджифил. Джинджифилов чай с малко мед е успокояващ и ще помогне на щитовидната жлеза да функционира оптимално.

Женско биле

Ако имате намалена функция на щитовидната, което ви причинява умора, тази билка може да помогне. В допълнение към регулирането на хормоните на щитовидната жлеза, тя също така дава лек тласък на енергия. Като бонус, тази билка съдържа това, което се нарича глицирретинова киселина, която може да блокира растежа на някои видове ракови клетки на щитовидната жлеза.

Коприва

Копривата може да бъде от полза за тези, които имат и двете: слабо активна и хиперфункция на щитовидната жлеза. Копривата често се нарича тоник за щитовидната жлеза, защото нейното високо съдържание на йод може да помогне за намаляване на дефицита на този хранителен елемент. Консумирането на копривата под формата на чай обикновено е най-лесният и най-полезен начин.

Вечерна иглика

Тази билка е популярна за здравето на жените, но също така е много полезна и за щитовидната жлеза. В тя подпомага намалената функция на щитовидната жлеза, но също може и да помогне за справяне със симптомите на това състояние, като например намаляване на косопада и при тежък менструален цикъл. Тя често се препоръчва да се пие поз формата на чай.

Ако щитовидната жлеза не работи правилно, можете да страдате от редица здравни проблеми. Виж билките по-горе и това, което те са способни да направят.

реклама

Консултирайте се с Вашия лекар за тези билки. Вашият лекар може да ви помогне да изберете най-добрата за вас.Той или тя може да ви помогне, за да определите точната доза, в зависимост от заболяването на щитовидната жлеза, което имате и колко тежко е то. Вашият лекар също така ще помогне да се гарантира, че билката, или билките, които сте избрали са най-подходящите за вас.


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

реклама
Лабораторни тестове

Свързани услуги

реклама
Искаш ли здрави зъби и красива усмивка? Вземи ваучер за отстъпка

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се