Omed.bg
Позвънете ни: +359 885 916 588
реклама


Как да разберем детето има ли нужда от очила

 
Как да разберем детето има ли нужда от очила

Проблеми със зрението могат да повлияят на представянето на детето както в клас, така и извън училище. Ето защо е важно да сте запознати със здравето на очите, за да можете да разпознаете признаците, че детето Ви може да има проблем със зрението и евентуално да се нуждае от очила.

Защо е необходимо децата да децата носят очила?

„Зрителната система при децата все още се развива през първите седем до осем години от живота. В някои случаи може да са необходими очила, които да спомогнат за нормалното зрително развитие “, казва офталмологът Джон Хопкинс Меган Колинс, доктор по медицина. Според Колинс децата често носят очила по няколко причини:

Признаци, че детето Ви може да се нуждае от очила

Няколко признака, които показват, че детето Ви може да има проблеми със зрението и да се нуждае от очила са:

Присвиване на очите. Това може да е знак, че очите на детето имат проблем в пречупването на светлината, което влияе върху това колко добре очите се фокусират върху изображение. Като присвива очи детето може временно да подобри фокуса и яснотата на даден обект.

 

Накланяне на главата или закриване на едното око. Детето може да покрие едното око или да наклони главата си, за да регулира ъгъла на зрение в опит да увеличи яснотата. Това може да е индикация, че очите са неправилно подредени или че детето има мързеливо око, което е едно от най-честите нарушения на очите при децата.

Сядане твърде близо до телевизора или държейки преносимите електронни устройства твърде близо до очите. Освен тези две състояния спускането на главата по време на четене са възможните признаци на лошо зрение. При късогледство има ясно зрение от близко разстояние и по-лошо зрение от разстояние. Приближаването на обект прави изображението по-голямо и по-ясно.

Прекомерно триене на очите. Това може да означава, че детето изпитва умора или напрежение в очите. Това може да е признак за много видове проблеми със зрението, включително алергичен конюнктивит.

Оплакване от главоболие или болка в очите. Трудно се концентрира върху работата в училище. Тъй като децата трябва бързо и точно да адаптират визуалния си фокус от далечно към близко и върху редица различни предмети вариращи от учебните дъски и компютри до учебници и таблети, проблемите със зрението могат да се проявят като липса на фокус върху училищната работа.

Скрининг на зрението

Обикновено скринингът на зрението се провежда от педиатър или в училище. Ако детето покаже проблем при скрининга на зрението най-важното нещо, което трябва да направите е да бъде видяно от очен лекар за цялостен преглед. Изчерпателен преглед оценява зрителната острота или яснотата и остротата на зрението и може също така да провери за:

ВИЖ ВСИЧКИ ОФЕРТИ ЗА ОФТАЛМОЛОГ С ОТСТЪПКА ТУК!

Ако детето вече има очила важно е всяка година да се прави профилактичен преглед при очен лекар. Оптималното зрение е от съществено значение за учебния процес. Лошото зрение може да причини много проблеми на децата в училищна възраст. Ето защо е важно да сте наясно с цялостното здраве на очите на детето си и какво можете да направите, за да го защитите.

https://www.hopkinsmedicine.org

Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!

901

реклама

Коментариреклама


Свързани статии