Omed.bg
Позвънете ни: +359 885 916 588
реклама


Какъв специалист да посетим при болка в рамото и лакътя

 
Какъв специалист да посетим при болка в рамото и лакътя

Болките в раменете и лактите са едни от най-честите болки които хората изпитват. Тъй като раменната и лакътната става са и едни от най-често използваните в нашето тяло болката и нараняванията в тези стави могат значително да повлияят на ежедневието ни. Много хора обаче не са сигурни какъв лекар да посетят за тези видове болки или дори кога да посетят лекар.

Лекарите ортопеди са специалисти, които лекуват болки в раменете и лактите. Специалист ортопед може да изследва рамото или лакътя и да поръча образна диагностика като:

Ще определи вида на болката която изпитвате, както и какви лечения ще Ви помогнат.

ВИЖ ВСИЧКИ ОФЕРТИ ЗА ЯМР НА СТАВА С ОТСТЪПКА ТУК!

Специалистите по ортопедия могат да диагностицират и лекуват болките в лакътя и раменете, както и наранявания. Предлагат хирургични и нехирургични лечения, за да Ви помогнат да се върнете към нормалните си дейности.

Кога да посетите лекар

Болката в раменете и лактите може да е резултат от внезапно падане или нараняване или да се появи бавно от износване на ставите. Причината за болката или нараняването ще определи кога трябва да посетите ортопед и кога са подходящи домашните средства за лечение на болки в рамото или лакътя. Ако имате някой от следните симптоми, уговорете среща за посещение на ортопед възможно най-скоро:

При много наранявания ранното лечение и намеса ще помогнат да се избегнат по-големи щети. Това също може да подобри посоката на лечение.

Кога да планирате посещението си

Трябва да посетите ортопед, ако болката в лакътя или рамото:

Кога се нуждаете от спешна помощ

Неотложната грижа е необходима за наранявания на рамото които изискват незабавно внимание от медицински специалист, но не представляват опасност за живота или крайниците.

Отидете на спешна помощ след травматично падане, нараняване или когато:

Лекарите за спешна помощ могат да стабилизират рамото или лакътя след което да Ви насочат към ортопед за последващи грижи включително физикална терапия, нехирургични лечения като инжекции с кортизон или хирургическа намеса, ако е необходимо.

Ако болката в рамото или лакътя е силна и е резултат от внезапно нараняване трябва незабавно да отидете в спешна помощ. Отидете в спешна помощ за нараняване на лакътя или рамото със силно кървене или счупени кости, които са пробили кожата.  Болката в раменете също може да е признак на инфаркт. Обадете се на 112 или незабавно отидете в спешното отделение, ако болката в рамото:

https://healthcare.utah.edu

Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!

642

реклама

Коментариреклама


Свързани статии