Omed.bg
Позвънете ни: +359 885 916 588
реклама


Медицински туризъм - какво да преценим преди да вземем такова решение

 
Медицински туризъм - какво да преценим преди да вземем такова решение

Медицински туризъм е термин който стана изключително често срещан през последното десетилетие поради бързо нарастващата популярност. Само в Европа се очаква пазарът на медицински туризъм да нарасне с 11,7% през 2021 г., а козметичната хирургия представлява 17% от пазарния дял през 2020 г.

Каква е тенденцията на медицинския туризъм и свързаните с това рискове? 

При медицинския туризъм пациентът взема решение да пътува в чужбина с цел да предприеме медицинска или козметична процедура или лечение. Основната причина за популярността на медицинския туризъм обикновено е, че разходите за медицински грижи са много по - ниски в друга държава в сравнение с родната страна.

Защо пациенти избират да пътуват в чужбина с цел козметична хирургия?

Медицинският туризъм не е избран само за стандартни медицински грижи или процедури, а също е изключително популярен избор за тези които търсят козметична хирургия на по - ниска цена. Изследванията показват, че е възможно да се спестят до 40 до 80% чрез провеждане на козметична операция в чужбина.

Много чуждестранни болници предлагат луксозни и подобни на "спа и уелнес" условия което ги прави привлекателни за хората със спокойната обстановка в сравенение с болничeн престой. Така може да се съчетаят почивката с операцията.

Въпреки, че това може да звучи изкушаващо има много рискове свързани с медицинския туризъм. Изключително важно е да сте обмислили всички възможни резултати, ако мислите да предприемете козметична хирургична процедура и обмисляте определено пътуване, за да я направите.

Кой са най - популярните дестинации за медицински туризъм?

Има много популярни дестинации за определени видове козметична хирургия. Например Бразилия е изключително привлекателна за процедури по пластична хирургия докато Турция е желана дестинация за стоматологични процедури. Освен това се съобщава, че Тайланд е номер едно за операция за смяна на пола.

По отношение на общия медицински туризъм Индия е известна със специализираните си сърдечни и ортопедични операции, докато Сингапур привлича хора за медицински  услуги при онкологични и неврологични състояния.

Медицински туризъм и безопасност

Използването на козметична или друга клиника в чужбина разбира се може да бъде безопасно, но често има повишен риск от усложнения в сравнение с извършването на процедурата в родната страна.

Какви са рисковете свързани с медицинския туризъм?

Пътуването със самолет след всякакъв вид операция може да увеличи риска от образуване на кръвен съсирек. Трябва да сте сигурни, че сте чакали достатъчно дълго след операцията преди да отлетите за вкъщи.

Дори нещо толкова просто като разликата в храната и водата в чужбина може да причини усложнения. Разстройството на стомаха след операцията може да доведе до по - нататъшно заболяване създавайки дискомфорт и неразположение.

Някои болници може да не разполагат с отделение за интензивно лечение, ако има някакви животозастрашаващи усложнения по време или след операцията което означава, че ако нещо се обърка няма да можете да се получат необходимите критични грижи.

Какво да се вземе под внимание преди да се избере и назначи процедура в чужбина?

От решаващо значение е да сте обмислили всички потенциални рискове и усложнения с които може да се сблъскате когато решите да направите операция или медицинска процедура в чужбина като например:

Уверете се, че апаратурата с която ще се работи има международна акредитация или сертифициране. Например Международната асоциация на пластичните хирурзи. Това гарантира нивото на качествена грижа която ще получавате при тази практика.

Претеглете всички плюсове и минуси на пътуването в чужбина с цел медицински туризъм за Вашата процедура . Дали е нещо в което ще сте по - сигурни, ако го направите в собствената си страна въпреки по - високата цена.

https://www.cosmeticsurgerysolicitors.co.uk

Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!

380

реклама

Коментариреклама


Свързани статии