България - все по-атрактивна дестинация за здравен туризъм!

8540
България - все по-атрактивна дестинация за здравен туризъм!

На нас българите винаги има нещо, което ни липсва, когато става дума за здравеопазване. Или имаме оплакване за условията в болниците, или в цените. Но оказва се, че в сравнение с другите страни здравните услуги у нас не са никак скъпи. Това съвсем естествено поражда и един нов туризъм - т. нар. здравен туризъм.

Страни като Германия, Франция, Турция са известни с добрите си практики в здравния туризъм. Но напоследък и ние в България може да се похвалим, като предпочитана дестинация за здравен туризъм. Причината - ниски цени на медицинските услуги и професионален опит на медицинския персонал. Със застаряването на населението в някои западни страни бюджетите на здравните им системи бяха значително намалени и това принуди хората да търсят по-евтино лечение в чужбина.

Някои предпочитат такова лечение, защото в родината им то не се покрива достатъчно добре от националните здравни системи или от частните медицински застрахователи.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

Това могат да потвърдят българите, живеещи в чужбина. В много случаи те се възползват от възможността да съчетаят полезното с приятното и докато са на почивка или на гости при роднините си в България, да обърнат внимание и на здравето си. Освен да направят своите задължителни медицински прегледи в България, българите в чужбина могат и да помислят върху възможността да закупят и допълнителни по-евтини здравни услуги, докато са в родината си. Това е напълно възможно с различните оферти, които болниците предлагат и през лятото.

Така безумно скъпи изследвания могат да бъдат закупени на доста по-ниски цени от тези в други европейски страни. Изследване като ядрено магнитен резонанс може да ви струва едва 210 лв.

Това от своя страна е добра идея за подарък, който да направите на своите близки. Пластична хирургия или нови зъбни импланти - много по-добре от скъп сувенир, който ще събира прах на секция вкъщи, нали? А с OfertoMed.bg може да закупите и ваучери за различни медицински услуги, още докато сте в чужбина. Вашият близък трябва просто да принтира вече заплатения от вас ваучер и разбира се, да посети даденото лечебно заведение, което сте избрали. Това е възможно и благодарение на различни начини на плащане, които платформата предлага - Pay Pall, Visa, MasterCard, Visa Electron, ePay.bg и ваучерите се получават веднага. Разбира се, може да си направите и подарък за себе си, независимо в коя точка на света сте. Така, закупувайки ваучер през платформата, планирате предварително времето си в България и спестявате средства за здравето си.

Освен скъпоструващото изследване, като ядрено магнитен резонанс, може да се възползвате от здравни услуги като оптичен качествен анализ на зрението, различни ин витро процедури и консултации, пластични и естетически процедури, стоматологични услуги. Всички изброени са на доста по-ниски цени в България.

Именно затова и най-популярни за здравните туристи са леченията на стерилност, пластичната хирургия, стоматологичните лечения, смяната на тазобедрената става, лазерните операции на очите.

Ето и някои атрактивни предложения, които могат да Ви спестят доста средства.

Лазерна корекция на зрението

реклама

Първото ни предложение е от най-добрата очна клиника в България, която ви дава 200 лв. отстъпка от лазерно коригиране на зрението. С лазерната корекция ще забравите завинаги за очилата или контактните лещи. Технологията LASIK пък позволява да се извърши корекция и на двете очи, като анатомията на роговицата не се нарушава. Тя е приложима при късогледство, далекогледство и астигмагизъм. Възстановяването след операцията е много бързо. Зрението е пълноценно още същия ден.

Ядрено магнитен резонанс

Това изключително скъпо изследване може да закупите само за 210 лв., като не е необходимо да плащате цялата сума веднага, а само 34 лв. Останалото се доплаща на място при посещение. Ваучерът е за ядрено магнитен резонанс на една телесна област. За две телесни области вучерът струва 60 лв, на място се доплащат останалите 320 лв. Ваучерите са валидни за градовете: София, Плевен и Стара Загора

ЯМР е диагностична техника, базирана на принципите на магнитния резонанс. Чрез ЯМР се създават детайлни образи на вътрешните органи и клетки и точно поради тази причина може да се каже, че е един от най-точните диагностични методи за редица заболявания и то без вредно облъчване. ЯМР може да се използва за изследване на почти всички части на тялото и най-често се използва за изследване на мозъка, ставите, дисковете на гръбначния стълб.

Поставяне на зъбен имплант

Хубавата усмивка е не само каприз. Зъбните импланти дават удобство и комфорт. Те вече са достъпни благодарение на Токуда Болница София - най-голямата болница в България с акредитация от признатата в цял свят система JCI (Joint Commission International).

Подарете си нови зъби, които ще бъдат като истински, за 825 лв. вместо за 1500 лв. Цената включва всички клинични процедури - преглед, поставяне на импланта, самия имплант (вътрешна и вънчна част) и прегледи при възстановяване, както и поставянето на имплантите. Няма такава цена!

Пластична хирургия

Поставяне на гръдни импланти, Корекция на нос, Липосукция и Лифтинг са само една малка част от процедурите, от които можете да се възползвате с отстъпка. Операция за уголемяване на бюст, например, от модерна и луксозна болница за пластична и естетична хирургия SkinSystems може да да бъде закупена на цена от 5000 лв. Така получавате висококачествена услуга на световно вино в България, за която в чужбина бихте платили значителна сума. Операцията е с времетраене около 2 часа, болничният престой е само един ден, а възстановителният период е индивидуален, като обикновено отнема около седмица. Операциите се извършват от едни от най-добрите пластични хирурзи, с множество международни признания, като д-р Милко Ковачев.

Ин витро

Да станеш родител понякога се оказва трудно и невъзможно. Но в днешно време медицината е напреднала на ниво, че всичко е възможно. Така ин витро процедурите навлязоха тихомълком и станаха лесен начин за мечтаното бебе. Но процедурата е доста скъпа и често недостъпна за повечето хора. Затова идеята да се възползваш от ин витро в България звучи изключително привлекателна дори и за чужденците.

Така за 2050 лв. вместо за 2580 лв. може да направите IVF процедура стимулиран цикъл + фоликулна пункция под ехографски контрол + Ембриотрансфер. Цените са за Cпeциaлизиpaнaта бoлницa зa aĸтивнo лeчeниe пo aĸyшepcтвo, гинeĸoлoгия и peпpoдyĸтивнa мeдицинa "Coфия, cъздaдeнa, зa дa пpeдлoжи нaй-виcoĸo нивo нa пpoфecиoнaлизъм в oблacттa нa cъвpeмeннитe peпpoдyĸтивни тexнoлoгии пpи диaгнocтиĸa и лeчeниe нa бeзплoдиeтo. Целта им e дa ви пpeдлoжат диcĸpeтни и yдoбни ycлoвия, ĸaĸтo и индивидyaлeн пoдxoд зa лeчeниe, изпoлзвaйĸи нaй-мoдepнитe мeтoди в oбpaзнaтa диaгнocтиĸa и acиcтиpaнaтa peпpoдyĸция.

OfertoMed е онлайн платформа, на която могат да се намерят не само отстъпки за едни от най-скъпите процедури, а и над 400 предложения за стандартни профилактични прегледи и лабораторни тестове в едни от най-добрите клиники и лаборатории в страната. Гинекологични и мамологични прегледи, ехографии на органи, изследване на хормони, всякакви кръвни тестове, лазертерапии и иглотерапии са само част от възможностите.

Върнете се от почивката си отпочинали и здрави и в същото време спестете пари.


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

реклама
Лабораторни тестове

Свързани услуги

Ядрено магнитен резонанс на глава за 245 лв.  от Евромедика България!
-16%
290,00 лв.
245,00 лв.
Пакет от 5 хормона за жени LH, FSH, Пролактин,Естрадиол, Тестостерон за 44 лв. от Лаборатории Кандиларов
-17%
53,00 лв.
44,00 лв.
реклама
Искаш ли здрави зъби и красива усмивка? Вземи ваучер за отстъпка

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се