Болна от рак бременна роди с цената на живота си

6996
Болна от рак бременна роди с цената на живота си

Болна от рак бременна роди бебето си с цената на живота си.

32-годишната жена, с рак на гърдата, роди преждевременно - в шестия месец. Въпреки че лекарите я предупредили още в начаото на бременността й, родилката решила да запази детето. Тъй като рожбата е била много желана, жената отказва аборт както и последващата лъче и химеотерапия.

Още докато бременността е била в ранен срок, пациентката е диагностицирана и оперирана.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

За съжаление, болестта бързо напредва и при приемането й в столичната АГ болница "Майчин дом” тя вече е с метастази в костите, гръбначния стълб и белия дроб. Освен това е и с редица придружаващи заболявания като множествена склероза, високо кръвно налягане, нисък хемоглобин и голяма загуба на тегло.

реклама

"Пациентката е била посъветвана да постъпи в нашата болница, тъй като тук бебето има най-големи шансове за оцеляване. Клиниката ни по неонатология е не само най-голямото такова звено в държавата, но и с най-добрата апаратура и специалисти”, разказа доц. Николай Доганов, който извърши Цезаровото сечение.

Денят преди секциото направихме стройна подготовка като коригирахме анемията с кръвопреливане. Предприехме необходимите реанимационни действия за бебето и резултатът е налице.

Роди се момченце с тегло 910 гр., във видимо добро състояние, което в момента е в интензивно отделение и за него се полагат изключителни грижи то да бъде стабилизирано, заключи доц. Доганов.


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се