Движението под формата на игра понижава кръвното налягане!

6109
Движението под формата на игра понижава кръвното налягане!

Обвързването на здравето ви с награди за постигнатите фитнес резултати може да ви помогне да намалите кръвното налягане - твърдят изследователи.

Високото кръвно налягане в много случаи протича без симптоми, но въпреки това може да бъде смъртоносно, ако не се погрижите за него. От почти 80 милиона възрастни, които имат високо кръвно налягане, само около 20 на сто са запознати с проблема, споделят от Американската асоциация за сърдечни заболявания. В същото време само половината от всички възрастни в тази група на високо кръвно налягане го държат под контрол.

Как хората могат да бъдат насърчавани да контролират кръвното си налягане? Един екип от изследователи доказва ползата от фитнес тракерите. Мониторите на физическа активност са технологии, които могат да проследят стъпките ни, съня ни и дори на сърдечната честота. Задоволявайки все повече и повече човешки потребности с всяка нова версия, някои тракери сега броят калории, измерват степента на кръвното налягане, както и следят фазите на активен сън. В бъдеще, прогнозират анализаторите, те ще събират още по-обширни биологични данни. Според VentureBeat, 20 милиона фитнес тракери са били в употреба през 2014 г., а икономистите предвиждат те да станат 60 милиона до 2018 година.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

Въпреки, че вече са повече от полезни, клиентите могат да добавят функции към техните тракери чрез синхронизиране на онлайн платформа.

Хората ще бъдат ли по-склонни да постигат ползи за здравето си, ако тренировката им бъде под формата на игра? Превръщането в игра просто означава да ви е по-забавно. В този случай обаче значи да се предоставят награди, като например отстъпки на дребно, фитнес членства и други стимули, за хората, които използват тези тракери всеки път, когато са постигнали определен фитнес резултат.

реклама

За изследването се събрани от пациенти при използване на тракери, раздадени в национален павилион между септември 2012 г. и май 2015 г. В проучването са включени данни от общо 153,092 пациента, всички с високо кръвно налягане, 56 процента от които са мъже. Смятайки цифрите, изследователите откриват, че почти половината от тези пациенти намаляват своето систолично кръвно налягане по време на периода на проучването. Важно е, че сред пациентите с повече от 20 взети награди, около 85 процента от тях са понижили кръвното си налягане до състояние на не-хипертонично.

Искате да подобрите здравето си? Превърнете движението в една забавна игра.


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

реклама
Лабораторни тестове

Свързани услуги

реклама
Искаш ли здрави зъби и красива усмивка? Вземи ваучер за отстъпка

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се