Гръдните импланти - въпроси и отговори!

15810
Гръдните импланти - въпроси и отговори!

В днешно време да си сложиш силикон вече не е чак толкова скъпо и екзотично начинание. Напротив, клиниките залагат на различни промоционални оферти за гръдни импланти, което прави операцията много по-достъпна.

За първи път се поставят гръдни импланти през 1962 г., като 3 г. по-късно интервенцията става достъпен вариант за повече хора. През 1992 г. в САЩ се подписва мораториум върху използването на силиконов гел за гръдните импланти. Причината - необходимост от по-задълбочено изследване и по-голяма безопасност.

След почти 15 години задълбочени изследвания и в резултат на много промени, направени в процеса на производството на гръдните импланти, през 2006 г. поставянето на силиконови гръдни импланти получава одобрение и в Америка. Така, до ден-днешен, когато годишно се извършват над 300 хил. операции за поставяне на гръдни импланти. Най-честата причина, поради която се поставят гръдни импланти в САЩ, е след хирургично отстраняване на гърдите след рак на гърдата.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

реклама

А дали знаем необходимото за гръдните импланти, преди да се решим да си ги сложим?

Гръдните импланти, известни още като операция за увеличаване на бюста, е пластична интервенция, която се извършва от пластичен хирург. Има много причини, поради които жените търсят този вид хирургия. Сред някои от тези са подобряване на самочувствието, от естетическа гледна точка, за възстановяване обема на гърдата след голяма загуба на тегло или след бременност, или като оперативна корекция след мастектомия.

Първата стъпка към целия процес е да установите дали процедурата по поставяне на гръдни импланти ще ви предостави резултатите, които търсите. Но независимо от причината, преди да потърсите пластичен хирург, си направете всички необходими изследвания. След като се спрете на даден пластичен хирург, следва да направите консултация с него. На нея ще обсъдите операцията по поставянето на гръдните импланти, различни опции и какво следва.

Как да избера размера на имплантите?

Това е трудно решение, а понякога - доста забавно. Със сигурност ще ви помогне пластичният хирург, който ще ви посъветва с различни размери, подходящи за вас. Но най-добрият начин да се избере идеалния размер е да се опитат различни размери на имплантите. Повечето лекари предоставят различни импланти по време на консултацията. Като ги поставите в сутиена си, ще имате възможност действително да видите резултатите и да добиете реална представа как ще изглеждате след операцията.

Видове гръдни импланти

Освен размера, трябва да направите и друг избор - какъв вид гръден имплант да поставите. Одобрените гръдни импланти биват два вида - пълни със силиконов гел - т. нар. силиконови гръдни импланти или с физиологичен разтвор. Разликата между двата типа импланти се състои в течността, която изпълва силиконовата обвивка. В първия случай тя е силиконов гел, а във втория - физиологичен разтвор.

Къде се поставят гръдните импланти?

Има няколко варианти на поставяне на гръдните импланти. Посъветвайте си и се вслушайте във вашия пластичен хирург. Вариантите са няколко:

- директно под млечната жлеза;

Гръдните импланти се поставят между гърдата и мускула. Тази позиция се доближава възможно най-много до естествената структура на гърдата.

- под фасцията на мускула;

Фасцията е най-повърхностната част на широкия гръден мускул и се намира непосредствено под жлезата.

реклама

- под гръдния мускул.

Мускулът се разделя, така че имплантът е в горната си част под него, а в долната е в субгландуларна позиция. Това е най-често прилагания метод в САЩ, защото осигурява максимално покритие на горната част на импланта, позволявайки експанзия в долната част.


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се