Как да изберем изкуствени сълзи при сухи очи

523
Как да изберем изкуствени сълзи при сухи очи

Изкуствените сълзи са капки за очи тип изкуствена сълза използвани за смазване на сухите очи и за поддържане на влагата по външната повърхност на очите. Такива капки за очи могат да се използват за лечение на сухота в очитe. Състояние което е резултат от стареене, прием на някои лекарства, медицинско състояние, операция на очи или фактори на околната среда като дим или ветровити условия.

Изкуствените сълзи се отпускат без рецепта. Няма универсален вид изкуствени сълзи. За да прецените кой вид изкуствени сълзи работи най - добре при Вас може да се наложи да опитате няколко различни марки преди да намерите тази която е най - подходяща за Вас.

Освен, че смазват очите някои изкуствени сълзи също насърчават заздравяването на очите, а други действат за намаляване на изпаряването на сълзите. Изкуствените сълзи могат също да съдържат сгъстители които задържат разтвора на повърхността на очите по - дълго.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

реклама

ВИЖ ВСИЧКИ ОФЕРТИ ЗА ОФТАЛМОЛОГ С ОТСТЪПКА ТУК!

Има две категории изкуствени сълзи:

  • Капки за очи с консерванти. Този тип често се предлага в различна дозировка и съдържа химикали (консерванти) които възпират растежа на бактериите след като флакона с капките е отворен. Консервантите могат да раздразнят очите особено, ако имате умерена или тежка сухота в очите
  • Капки за очи без консерванти. Този тип изкуствени сълзи има по - малко добавки и обикновено се препоръчва, ако прилагате изкуствени сълзи повече от четири пъти на ден или ако имате умерена или тежка сухота в очите. Капките за очи без консерванти могат да бъдат във флакони с еднократна доза

Изкуствените сълзи се предлагат и като гелове без рецепта. След прилагане те могат да причинят временно замъглено зрение.

Ако все още нямате облекчение след като опитате различни продукти от вида изкуствени сълзи следващата стъпка може да бъде да опитате един или повече видове мехлеми тип изкуствена сълза. Могат временно да причинят замъглено зрение така, че може да предпочетете да приложите мехлема точно преди лягане.

Ако не изпитвате известно облекчение с тези методи уговорете час с офталмолот който може да предпише други лечения.

https://www.mayoclinic.org


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се