Над 3000 лекари ще работят в най-новата болнична верига "Аджъбадем Сити Клиник"

9641
Над 3000 лекари ще работят в най-новата болнична верига "Аджъбадем Сити Клиник"

Над 3000 лекари ще работят в най-новата болнична верига Аджъбадем Сити Клиник. Това стана ясно по време на официалното сключване на сделката за "Аджъбадем Сити Клиник".

На публичната церемония бяха подписани финалните документи по създаване на веригата от лечебни заведения. Подписите си сложиха Мехмет Али Айдънлар, председател на УС и изпълнителен директор на Аджъбадем, Илиан Григоров, изпълнителен директор на Сити Клиник, Ангел Ангелов, председател на УС на Сити Клиник и Артър Стърн, представител на д-р Торао Токуда.

Така вече официално Аджъбадем, заедно със своето дъщерно дружество в Македония, придобиха болница "Токуда" и се слива с лечебното заведение Сити Клиник, за да формират най-голямата здравна структура в България - "Аджъбадем Сити Клиник".

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

Нови инвестиции в подновяване на медицинското оборудване и апаратура, подобряване на условията на труд - това са само част от бъдещите планове на ръководителите на новото здравно заведение. Така България съвсем скоро ще се превърне в здравен център не само на Балканите, но и в цяла Източна Европа, увериха от Аджъбадем Сити Клиник.

И да се възползваме от това, че е член на ЕС, благодарение на което структурата ще може да лекува и пациенти от други европейски страни, включително и от Русия, категоричен бе Мехмет Али Айдънлар, изпълнителен директор на турската компания Аджъбадем и бъдещ председател на управителния съвет на групата Аджъбадем Сити Клиник.

Надяваме се да развием т. нар. здравен туризъм, а също така кадрите и обучението. Аджъбадем имат един от най-добрите университети в света, където разчитаме да обучаваме наши кадри. Разбира се, разчитаме много на обмен на опит и обмен на доктори. И се надявам, че това ще допринесе за едно ново ниво на здравеопазване в цялата държава, заяви председателят на управителния съвет на Сити Клиник Ангел Ангелов.

Ще поставим фокус върху минимално инвазивните методи на лечение и амбулаторните дейности. Новите ни партньори имат дълбоки традиции в детското и майчино здравеопазване, затова един от бъдещите планове е изграждането на самостоятелна детска клиника, каза пък изпълнителният директор на Сити Клиник Илиян Григоров, който занапред ще ръководи цялата група Аджъбадем Сити Клиник.

Преди седмица болница Токуда е получила международен сертификат JCI, който показва качеството на лечение и признание за работата на лекарите в нея, припомни пък Артър Стърн, представител на д-р Торао Токуда.

преди седмица болница Токуда е получила международен сертификат JCI, който показва качеството на лечение и признание за работата на лекарите в нея.

Прочети още на: http://www.bgnes.com/bylgariia/obshchestvo/4436291/Три болници и три медицински центъра на Сити Клиник в София, Варна и Бургас, заедно с 575 болнични легла - 37 отделения и 23 операционни зали, медицински център, център за клинични проучвания, аптека и хоспис, разположени на територията на Токуда Болница София - това е базата, с която ще разполага Аджъбадем Сити Клиник за своите пациенти.

Така новият здравен център ще обслужва около 10 000 онкоболни годишно (между 2 200 и 2 700 от които новодиагностицирани) и над 1 000 000 други пациенти. Ще бъде осигурен и гама нож за лечение на злокачествени заболявания в онкологията и робот Да Винчи, заедно с програма за роботизирана хирургия, включително и в кардиохирургията.

Аджъбадем Сити Клиник ще създаде и специализиран инсултен център и център за трансплантации по модела на водещите такива центрове в света.


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

реклама
Лабораторни тестове

реклама
Искаш ли здрави зъби и красива усмивка? Вземи ваучер за отстъпка

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се