Обувки със секс съставки: Защо жените на високи токчета обезоръжават мъжете

5871
Обувки със секс съставки: Защо жените на високи токчета обезоръжават мъжете

Чифт 4- сантиметрови токчета може да ви осигури цялото внимание в една стая. Високите токчета придават завършек на всеки тоалет, и са най-добрият приятел на всяко момиче. Според едно скорошно проучване, жените, които носят такива токчета са много по-секси за мъжете. Това удължава женското тяло и акцентира една от най-желаните черти от мъжете: дългите крака.

От еволюционна гледна точка, с дължината на краката на жената се свързва състоянието на нейното здраве и плодородие. През 2008 година се публикува проучване в списание Еволюция и Човешко развитие, в което дължината на краката се определя, като показател за хранене, тъй като краката спират да растат, след като жените достигнат полова зрялост. Ако една жена има дълги крака, тя най-вероятно е израснала в добра среда, което може да доведе до положителен ефект върху плодовитостта.

Проведени са серия от четири проучвания върху височината на токовете на обувките на жените във Франция. В три от четирите проучвания, участничките са идентично облечени в черни костюми с прави поли и бели ризи. Всички участнички са брюнетки, защото предишни изследвания показват, че мъжете са по-склонни да се обърнат след руса жена и да я поканят на среща. Единствената забележима разлика между тях са обувките.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

В първите три проучвания са включени жени, които сменят черни обувки, без ток, обувки с 5 сантиметров ток, и с 9 сантиметров ток, след изследване на всеки 10 души.

В първото проучване, жените задават на мъжете въпроси относно равенството между половете. Резултатите разкриват, че най-много отговори събират жените, когато носят най-високите токчета. 83% от мъжете, се съгласяват да прекарат три до четири минути в отговаряне на въпроси. За сравнение, 47% процента от поканените мъже отговарят на въпросите, когато дамите носели обувки без токове.

Любопитното е, дали този модел може да се наблюдава и при жените. Второто проучване е на тема хранене. Подобно на първото проучване, мъжете реагират повече, когато момичетата носят най-високите токчета - 9 сантиметра - 82% в сравнение с техните колеги, които реагират на жени без токчета - само 42%. Само 33% от жените се съгласяват да отговорят на анкетата, независимо от височината на тока.

За третото проучване, дамите били помолени да вървят пред мъжете, за да не им се виждат лицата и да изпуснат ръкавица. Резултатите разкриват, че 93% от мъжете тръгват след жените на високи токчета, за да върнат ръкавицата, докато само 62 процента са тръгнали след жените на равни обувки. В този сценарий, жените също са по-склонни да последват момичета на високи токчета, отколкото тези на равни обувки 52% и съответно 43%.

В четвъртото и последно проучване, са разположени жени, носещи различни височини на тока в три бара, като сядат на маси в близост до бара, където обувките им са видими за околните. Отнема на мъжете около осем минути, за да се приближат, към една жена на високи токчета в сравнение с тези, носещи равни обувки, около 14 минути.

Въпреки че науката може да докаже сексапила на високите токчета, не е сигурно защо те правят жената по-привлекателна. Вероятно истината се крие в промяната на ходене и позата, които придават женственост, но е факт, че мъжете във Франция предпочитат жени на високи токчета.


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се