Плазмолифтинг (вампирски лифтинг) - какво трябва да знаем за процедурата

54
Плазмолифтинг (вампирски лифтинг) - какво трябва да знаем за процедурата

Вампирският лифтинг на лицето е козметична процедура при която се използва кръвта на пациентката. За разлика от другата вампирска процедура за лице която използва микронийдлинг вампирският лифтинг на лице инжектира както плазма, така и филър с       хиалуронова киселина. Процедурата може да направи кожата да изглежда по - малко набръчкана, по - стегната и по - еластична. 

Филърът незабавно изглажда бръчките и гънките докато PRP може да подобри цялостния блясък на кожата.

Безопасност

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

Вампирският лифтинг на лицето е неинвазивна процедура изискваща само локална анестезия. Трябва да има минимално време на престой, а страничните ефекти могат да включват парене, сърбеж или подуване. Уверете се, че процедурата се извършва от обучен медицински специалист със стерилна игла. 

Процедурата обикновено продължава около 1 до 2 часа и трябва да има минимално време на престой. Ако сте доволни от зачервяване вероятно можете да се върнете на работа на следващия ден. Процедурата вероятно ще се проведе в медицински кабинет, но може да се случи и в спа център което е добре, стига да отидете при реномиран и обучен професионалист. 

Постигнатите резултати

Вероятно ще имате нужда от повече от една процедура, за да видите най - добрите резултати. Резултатите продължават около година.

Ефикасност

Ще забележите незабавно изглаждане на лицето което е резултат от пълнителя. След 2 до 3 седмици трябва да видите подобрена текстура и блясък на кожата което може да продължи една година. 

Вампирският лифтинг на лицето понякога наричан богат на тромбоцити плазмен лифтинг е козметична процедура която използва   кръвта   на пациентката за потенциална борба с признаците на стареене.

Процедурата

След като кръвта бъде взета от ръката медицинският специалист ще отдели тромбоцитите от останалата кръв с помощта на центрофуга (машина, която се върти бързо, за да отдели течности с различна плътност). Богатата на тромбоцити плазма (PRP)    ще бъде инжектирана заедно с филър с хиалуронова киселина. Процедурата може да доведе до: 

 • намаляване на бръчките
 • плътна кожа
 • намаляват белезите от акне
 • изсветляване на кожа

Безопасно е за всякаква възраст,  но не се препоръчва вампирски лифтинг, ако 

 • се приемат лекарства за разреждане на кръвта
 • при рак на кожата или каквото и да е медицинско състояние свързано с кръвта като ХИВ или хепатит C

Повечето пациентки ще се нуждаят от поне три инжекции, за да видят най - добри резултати. 

ВИЖ ВСИЧКИ ОФЕРТИ ЗА ВАМПИРСКИ ЛИФТИНГ С ОТСТЪПКА ТУК!

Ефикасност

Има ограничени изследвания за вампирски фейслифт, но проучване установява, че текстурата на кожата се е подобрила значително повече с PRP отколкото с инжекции с физиологичен разтвор. 

Ефикасността на вампирския лифтинг на лицето се дължи на плазмата. Плазмата е богата на протеини и носи хранителни вещества, протеини и хормони до останалата част от тялото. Плазмата също така съдържа растежни фактори които могат да увеличат регенерацията на клетките, производството на колаген и еластин за по - стегната и по - млада кожа.

Процедура за вампирски лифтинг на лицето

Повечето вампирски лифтинг на лицето е ще следват стъпките: 

 • Лекарят ще почисти кожата и вероятно ще нанесе и локален изтръпващ крем
 • След това те ще изтегли кръв (около 10мл) от ръката. Някои лекари може да изберат първо да инжектират лицето с филър като се насочат към области с дълбоки гънки или бръчки
 • Кръвта се поставя в центрофуга която отделя PRP от останалата кръв
 • С помощта на малка игла PRP ще се инжектира обратно в лицето

Целеви зони

Вампирският лифтинг на лице е специално насочен към лицето, но PRP може да се използва и върху други части на тялото. Изследванията показват, че PRP може също да помогне за стимулиране на    растежа на косата, облекчаване на остеоартрит и лечение на проблеми със сухожилия и други остри спортни наранявания. Има и вампирски повдигания на гърдите.

Рискове и странични ефекти

Страничните ефекти от вампирския лифтинг трябва да са доста минимални и могат да включват: 

 • подуване
 • сърбеж
 • натъртване
 • изтръпване
 • леко парене

Реакциите към филъри с хиалуронова киселина са редки, но могат да се появят. Страничните ефекти трябва да отзвучат бързо, но могат да включват подуване и синини.

Какво да очаквате след вампирски лифтинг

Може да забележите известно зачервяване на лицето, но самата процедура е неинвазивна и трябва да изисква минимално време на престой

Опитайте се да избягвате да докосвате лицето си в часовете след процедурата. Ако Вашият лекар каже, че е наред можете да използвате пакет с лед или да вземете Tylenol, за да успокоите отока и да облекчите всяка болка. Ще видите незабавни резултати от пълнежа от филъра, а блясъкът и равномерността от PRP ще бъдат видими след 2 до 3 седмици. Резултатите не са постоянни и обикновено продължават 1 година и до 18 месеца.

Полезно е да си направите  снимки преди и след лифтинга. Ако решавате дали вампирският лифтинг на лицето е подходящ за Вас полезно е да видите преди и след снимки на реални пациенти. 

Подготовка за вампирски лифтинг

Вашият лекар трябва да Ви каже конкретно какво иска да направите преди да пристигнете за процедурата. Преди процедурата трябва да планирате: 

 • Да пристигнете с чиста кожа без грим и без нанесени козметични продукти
 • Пиене на много вода в дните преди срещата
 • Избягване на незащитено излагане на слънце или тен през седмиците преди срещата
 • Организиране пътуване до дома, ако Вашият лекар го препоръча

Тъй като вампирският лифтинг съчетава филър с PRP  поради моменталните изглаждащи ефекти на филърите веднага ще видите някои резултати. Вампирските процедури за лице от друга страна комбинират микронидлинг който използва малки игли, за да направи почти незабележими убождания в кожата. Твърди се, че това доставя ефектите на PRP по-дълбоко в самата кожа. 

Вампирският лифтинг на лицето е чудесен вариант за всеки който иска да стегне или да очертае увиснала кожа, а вампирските процедури за лице могат да помогнат за подобряване на текстурата на кожата или за намаляване на вида на белези от акне. Някои специалисти ще предлагат тези лечения заедно. 

Намерете подходящ специалист

Вампирският лифтинг на лицето е нехирургична козметична процедура, но все пак трябва да се извършва от обучен медицински специалист който разполага с правилното оборудване и е сертифициран за извършване на процедурата. Винаги е добра идея да се срещнете с лекаря преди това, за да обясни какво ще прави и какво да очаквате по време на процедурата. 

https://www.healthline.com


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

реклама
Лабораторни тестове

Свързани услуги

Вампирски лифтинг (PRP) от Клиника ДермаКонсулт!
-38%
290,00 лв.
180,00 лв.
реклама
Искаш ли здрави зъби и красива усмивка? Вземи ваучер за отстъпка

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се