Пораженията от мозъчен инсулт – смърт и инвалидизация – могат да бъдат избегнати, категорични са специалистите в Токуда

6750
Пораженията от мозъчен инсулт – смърт и инвалидизация – могат да бъдат избегнати, категорични са специалистите в Токуда

Мозъчният инсулт и миокардният инфаркт няма да бъдат основна причина за смърт у нас ако се осигури бърз достъп до качествена медицинска помощ на нуждаещите се и се контролират рисковите фактори, водещи до сърдечно-съдови заболявания. Това обяви на пресконференция д-р Иво Петров, д.м. - началник на отделение по Кардиология в МБАЛ "Токуда Болница София”.

Кардиологичен преглед с над 50% отстъпка в Токуда Болница София!

В България смъртността от мозъчен инсулт е два пъти по-висока от средната за Европейския съюз. Страдащите от повишено артериално налягане на българи са над 2 милиона души, алармира проф. Светла Торбова. Тя е ръководител на единствения в Източна Европа Център за профилактика и лечение на хипертония към отделението по Кардиология на Токуда. Всяка година у нас 26 000 души претърпяват мозъчен инсулт, пет пъти повече българи са покосени ежегодно от т.нар. "тих инсулт”, допълва проф. Торбова. Тя препоръчва всеки с кръвно налягане по-високо от 140 на 90 да посещава редовно кардиолог и да спазва стриктно предписаната му терапия. Откритата и лекувана навреме хипертония може да помогне за намаляването на инсултите с 65%.
Профилактичните прегледи с отстъпки можете да видите само в ofertomat.bg

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

"До 3тия час от настъпването на инсулт и до 6тия час от настъпването на инфаркт пациентът трябва да бъде настанен в лечебно заведение с възможност за интервенционално лечение и висококвалифициран екип”, заяви д-р Иво Петров, д.м. Съвременните методи за лечение на мозъчен инсулт са венозна и артериална фибринолиза, а най-авангардният инвазивен подход е механичната реканализация на запушената артерия в мозъка. Д-р Петров добави, че в Токуда над 70% от постъпилите пациенти със спешна сърдечно-съдова патология преминават през първична ангиопластика. Ето защо лечебното заведение може да се похвали с най-ниските стойности в България от вътреболнична смърност в следствие на инфаркт и инсулт.

Информацията е предоставене на ofertomat.bg от Токуда Болница София


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

реклама
Лабораторни тестове

Свързани услуги

Прием в детска градина или ясла! Пълен пакет изследвания за дете и един родител за 28 лв. от СМДЛ "Милаб"
-20%
35,00 лв.
28,00 лв.
реклама
Искаш ли здрави зъби и красива усмивка? Вземи ваучер за отстъпка

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се