Пренебрегването на детето може да бъде толкова вредно, колкото и шамара

14016
Пренебрегването на детето може да бъде толкова вредно, колкото и шамара

Емоционалното насилие може да бъде също толкова вредно за едно дете, както физическото, казват учените. Сексуално малтретираните деца обикновено са малтретирани и по други начини, казват още те.

Детското малтретиране е психологическо обобщение покриващо: физическото малтретиране на деца (засягащо 8,0% от децата в света), сексуалното насилие (1,6%), емоционалното насилие (36.3%), и пренебрегването(4.4%).

Направеното проучване е на базата на над 20 години наблюдения над летен изследователски лагер, който има за цел да обучава деца, между 5 и 13 години, с родители с ниски доходи. Изследвано е поведението на близо 2300 момчета и момичета от Испания, които са присъствали на лагера.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

Грубо половината момчета и момичета от лагеруващите деца могат да бъдат разделени на следните групи: 60,4% афро-американци, 31% бели и 8.6 на сто други етноси. Почти половината (52.1%) от тези деца са имали добре документирана история на малтретирани деца. Наставниците им, по време на работата в лагера, не са били наясно, кои от децата са били малтретирани, но са документирали множество чформи на емоционални проблеми именно от страна на малтретираните деца.

Профилактични прегледи за деца с големи отстъпки може да намерите само в Ofertomat.bg

Какво е интернализация и възлагане на външни изпълнители?

Интернализиране и възлагане на външни изпълнители, според психолозите, са противоположни, несъзнателни защитни механизми.Екстернализация се случва, когато едно дете (и по-късно възрастен чпвек) проектира собствените си чувства върху другите хора. Отрицателният пример ще бъде дете, което се чувства ядосано, но вместо това смята, че всички около него са му ядосани и съответно поведението му е агресивно. Интернализацията работи в обратна посока, когато приемаме образа на друг човек върху себе си. Отрицателният пример за това, би бил ако едно дете види приятеля си да нарани малко кученце и погрешно да се чувства виновно за този акт, без да е замесено.

Малтретираните деца проявяват повече интернализиращи симптоми, като: тревожност, депресия, невротизъм, лоша позиция на тялото, но също така и екстернализиращи симптоми, като: агресия, склонност към чупене и бой, което означава, че те проявяват широк кръг от симптоми.

Лабораторни тестове с над -65% отстъпки!

Разбира се има и индивидуални вариации сред децата от гледна точка на това, как всяко едно отговаря на малтретирането. Изводите са прости. Въпреки, че децата са малки, те попиват, като гъби всичко което се слува около тях и от възрастните зависи, как ще порастнат и какви хора ще бъдат.


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

реклама
Лабораторни тестове

Свързани услуги

Изследване на Витамин В12 и фолиева киселина и ХОМОЦИСТЕИН от Лаборатории "Кандиларов"
-37%
93,00 лв.
59,00 лв.
FT3, FT4, TSH, TAT и MAT за 49.60 лв., от СМДЛ "МиЛаб"

FT3, FT4, TSH, TAT и MAT за 49.60 лв., от СМДЛ "МиЛаб"

Важи за: Пловдив, Стара Загора, Хасково, Димитровград

276 закупени
-25%
66,00 лв.
49,60 лв.
Пакет Хранителни и инхалаторни алергени - 54 вида, за 99 лв. от СМДЛ "Милаб"

Пакет Хранителни и инхалаторни алергени - 54 вида, за 99 лв. от СМДЛ "Милаб"

Важи за: Пловдив, Стара Загора, Хасково, Димитровград

12 закупени
-18%
120,00 лв.
99,00 лв.
реклама
Искаш ли здрави зъби и красива усмивка? Вземи ваучер за отстъпка

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се