Превенция след прекаран инфаркт

1231
Превенция след прекаран инфаркт

Инфарктът е променящо живота събитие. След преживяване на инфаркт е нормално хората да се чувстват уплашени, объркани и претоварени.

След лечението за инфаркт трябва да сте получили инструкции и много информация от Вашия лекар. С времето ще се опитвате да разберете какво се е случило. Със сигурност ще искате да знаете какво можете да направите, за да избегнете проблеми със сърцето в бъдеще. Преминаването на пътя към възстановяване не е лесно. Въпросите, объркването, несигурността и дори страхът са нормално срещани.

5 начина да предотвратите нов сърдечен удар

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

Нека профилактиката на предотвратяването на друг сърдечен удар стане Ваш приоритет. След първият инфаркт повечето хора продължават да живеят дълъг и пълноценен живот. Въпреки това около 20 % от пациентите на възраст 45 и повече години е вероятно да получат друг сърдечен удар в рамките на пет години след първия случай на инфаркт.

ВИЖ ВСИЧКИ ОФЕРТИ ЗА КАРДИОЛОГ С ОТСТЪПКА ТУК!

Петте стъпки за превенция

Приемайте лекарствата както е предписано. Някои лекарства могат значително да намалят риска от друго сърдечно събитие. Ето защо е важно да се информирате за Вашите лекарства и да ги приемате правилно. Научете как да управлявате приема на лекарствата.

Посещавайте редовно Вашия лекар. Постоянството на последващите срещи ще помогне на лекаря да следи Вашето състояние и възстановяване. Можете да се възползвате максимално от времето си с лекаря като се подготвите за срещата си.

реклама

Посетете програма за сърдечна рехабилитация. Сърдечната рехабилитация е медицинска програма предназначена да помогне възстановяване след инфаркт. Трябва да получите сърдечна рехабилитация когато сте изписани от болницата, попитайте Вашия лекар за това. Информирайте се повече за сърдечната рехабилитация.

Потърсете подкрепа. Нормално е да се чувствате уплашени, претоварени или объркани след сърдечен удар. Получаването на подкрепа от близки или от хора, които също са преживели сърдечен удар може да Ви помогне да се справите.

Управлявайте рисковите фактори. След инфаркт е важно да се управляват рисковите фактори като високо кръвно налягане, висок холестерол и диабет чрез:

  • прием на лекарства
  • отказ от тютюнопушене
  • здравословна храна
  • активност

https://www.heart.org


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

реклама
Лабораторни тестове

реклама
Искаш ли здрави зъби и красива усмивка? Вземи ваучер за отстъпка

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се