Ще пътувате с децата? Може да е лесно. Виж как!

4038
Ще пътувате с децата? Може да е лесно. Виж как!

Почивките, развлеченията и внимателно приготвеният багаж са гаранция, че родители и деца ще стигнат до крайната цел неусетно.

Празниците чукат на вратата, а много родители се колебаят дали да тръгнат на почивка с децата си. Младите майки и татковци трябва да знаят, че пътуването с малки деца не е страшно, а единственото условие за приятно изкарване е внимателната подготовка. Според специалистите придвижването и с автомобил, и със самолет е безопасно, особено когато се спазват няколко основни правила. Първото от тях е да се осигурят достатъчно почивки и развлечения. Второто е да се спазва възможно най-стриктно режимът от делничните дни. Ритъмът на деня е много важен за малките и ще ги предпази от излишно напрежение. А ако се съблюдават тези правила, съвместната екскурзия не би трябвало да създава проблеми.

Тъй като на малките туристи им е все едно къде отиват, родителите трябва да обърнат внимание не на маршрута, а на багажа. Добре е първите една-две екскурзии да не са до твърде далечни дестинации, а куфарът да е приготвен по списък. В него не трябва да липсват поне две дузини неща: любимото плюшено животно и одеалце, шишето с вода, биберонът, памперсите и бельото за смяна, топлите чорапи и пуловерът, книжките с картинки и детската музика. Когато се уморят да пътуват, малчуганите може да се разсеят с лека закуска. Затова в багажа е добре да има мляко на прах и термус с гореща вода, плодов сок и детски чай, бисквити, както и няколко бурканчета с детски пюрета. За да бъде всичко наред не трябва да забравяте лигавника, ролката с кухненска хартия и мокрите кърпички.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

За здравето на цялото семейство! Предложения с големи отстъпки ТУК!

Експертите съветват през 1-2 часа да се правят почивки и леки разходки. Скуката е най-големият враг на малките пътници, затова е добре да им осигурите няколко играчи и да не ги изключвате от разговорите. Според психолозите отлична работа вършат приказките и песните, а ако преди тръгване закрепите с малко вода няколко хартиени фигурки от вътрешната страна на прозореца, ще стигнете до крайната цел неусетно.

реклама


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

реклама
Лабораторни тестове

Свързани услуги

Проблем с месечния цикъл? Прогестерон и Естрадиол за 22 лв. от МЛ "Д-р Тошкина"
-21%
28,00 лв.
22,00 лв.
Уринен тест за Chlamydia, от СМДЛ "МиЛаб", за 23.80 лв.

Уринен тест за Chlamydia, от СМДЛ "МиЛаб", за 23.80 лв.

Важи за: Пловдив, Стара Загора, Хасково, Димитровград

7 закупени
-20%
29,70 лв.
23,80 лв.
реклама
Искаш ли здрави зъби и красива усмивка? Вземи ваучер за отстъпка

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се