Със секси снимки на профила може да получите лайкове, но не и уважение; Снимките често са критерий за интилигентността

7626
Със секси снимки на профила може да получите лайкове, но не и уважение; Снимките често са критерий за интилигентността

Според едно скорошно проучване, жените, които качват сексапилни снимки в техния Facebook профил може да има безкраен списък от приятели мъже, но също така има вероятност да не бъдат толкова популярни сред жените. Това не е ново откритие. Идеята, че жените не се радват на други секси жени я има отдавна. Това проучване, ни дава уникален поглед на това как тази представа се простира в света на социалните медии.

Аманда Джонсън

В проучването, изследователите от Университета в Орегон, създават два профила във Facebook на 20-годишната Аманда Джонсън. И двата профили са идентични във всяко отношение с изключение на снимката на профила. Едната е с много секси червена рокля с цепка на средата на бедрото, която разкрива тялото на Аманда. Другата профилна снимка е с дънки, тениска и шал увит около врата й.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

В проучването участват две групи от жени, едната група е с участието на 58 момичетата на възраст 13-18, а втората с участието на 60 млади жени, но вече не в гимназията на възраст 17-25. Участничките са помолени да оценят физическата привлекателност на Аманда, дали биха или не биха искали да бъдат нейна приятелка и увереността в способността и да си намери работа.

Резултатите показват, че не-секси профила на Аманда получава по-високи резултати и в трите области. Интересното е, обаче, че най-голямото разминаване е в сферата на компетентността. Поразително голям брой на анкетираните, посочили, че секси Аманда не би била способна да си намери добра работа.

Уважението при жените идва от действията, а не от начина по който изглеждат

Водещият автор на изследването, Елизабет Даниелс вярва, че това проучване подчертава отношението на обществото ни към ролите на половете. Мисля, че тези резултати отразяват двойния стандарт, който имаме в обществото, в което жените са насърчавани да бъдат секси, но след това са санкционирани за това. Тя обяснява още как, не секси роклята ти определя мястото в обществото, а по скоро физическата красота на жената. Тя призова младите момичета да заменят снимките на профилите си, които подчертават техния сексапил със такива, които подчертават техния интелект и хобита.

Козметични процедури на ТОП цени за естествена красота.

В следващото проучване ще бъдат включени и мъже

В следващата част на проучването ще се изучават и мъжките реакции върху секси и не-секси профилните снимки. За сега, Даниелс прогнозира, че въпреки че мъжете ще бъдат по-позитивни, отколкото жените към секси снимката на профила, е по-вероятно те да оценят негативно компетенциите на една жена с подобна снимката на профила си.

Атрактивните снимки на жените може да им струва професионалното развитие

Израелско проучване от 2012 г. представя убедителни доказателства в подкрепа на тази идея, че секси жените се възприемат като некомпетентни. Тяхното изследване, се базира на цялостното ниво на физическо привличане, независимо от сексапила. Снимки на привлекателни и непривлекателни жени са били прикрепени към идентични автобиографии, за да се види дали красотата има нещо общо с вероятността да се обадят на някого за интервю за работа. Постигнатите резултати са идентични. Атрактивните жени са по-малки шансове да получат обаждане за интервю, в сравнение с идентични автобиографии на по-малко привлекателни жени. Според проучването, привлекателната жена ще трябва да изпрати 11 автобиографии средно преди да и се обадят за интервю, за разлика от непривлекателната, на която ще и е необходимо да изпрати само седем.

Същото не се отнася за мъжете

Още по-интересно е как този модел работи за привлекателните мъже в проучването. Автобиографии със снимки на привлекателни мъже е по-вероятно да бъдат пропуснати напред в процеса на наемане от такива със снимки на непривлекателни. Отбелязано е, че 93% от лицата, отговорни за процеса на наемане са били жени. Това е довело учените до неизбежния извод, за старомодната ревност в селекцията на интервюта.

Независимо от всичко, комбинацията от тези резултати служи, като предупреждение за жените, които си слагат секси снимки във Facebook, че това може да ги компрометира, както социално, така и професионално. А дали сте склонни да поемете този риск си зависи изцяло от вас.


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

реклама
Лабораторни тестове

реклама
Искаш ли здрави зъби и красива усмивка? Вземи ваучер за отстъпка

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се