Успешна трансплантация на пенис и скротум в университета "Джон Хопкинс" в Балтимор

1389
Успешна трансплантация на пенис и скротум в университета "Джон Хопкинс" в Балтимор

Хирурзите от Медицинския факултет на университета Джон Хопкинс в Балтимор са извършили успешна трансплантация на пенис и скротум. Пациентът е ветеран, който губи краката и гениталиите си в Афганистан при избухване на крайпътна бомба. Затова се налага пълна трансплантация на пенис и скротум. Година и половина след това ветеранът се справя добре и се чувства в отлична форма.

Д-р Рик Редет професор по пластична и реконструктивна хирургия в Медицинския факултет на университета Джон Хопкинс съобщава, че трансплантацията се е получила сполучливо, пациента се справя много добре и се чувства чудесно. Трансплантантът (присадката) е приет успешно от организма и нормалната физиологична функция е възстановена, a именно възможността за ерекция и оргазъм, както и уриниране в изправено положение (с помощта на протези на краката). Пациентът не е в състояние да произвежда сперма, тъй като хирурзите не са трансплантирали тестисите. Всяка сперма, генерирана от дарени тестиси би била генетично свързана с донора, а не с получателя на трансплантацията.

реклама

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

Проучване в The Journal of Urology сочи, че един от 1367 мъже войници са претърпели генитални наранявания от 2001 до 2013 г. в Афганистан и Ирак. Не всички случаи са с подобен вид травма, която да изисква трансплантация на пенис. Но много от тях са останали със значителни и трайни наранявания.

Има четири други успешни трансплантации на пенис в целия свят. През 2016 г. лекарите в болница в Масачузетс в Бостън са помогнали на 64-годишен мъж загубил пениса си от рак. Лекари в Китай и Южна Африка също са извършили сложната операция.

Хирурзите на Медицинския факултет на университета Джон Хопкинс съобщават, че пациента ветеран се е завърнал на работа на пълен работен ден и продължава да живее независимо и пълноценно.

https://www.nbcnews.com


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

реклама
Лабораторни тестове

реклама
Искаш ли здрави зъби и красива усмивка? Вземи ваучер за отстъпка

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се