10 причини, защо бирата e полезна

9923
10 причини, защо бирата e полезна

Ето 10 причини защо бирата не е много вредна за вас, ако се приема в умерени количества.

1. Пиещите бира живеят по-дълго

Умерената употреба на алкохол е добра за здравето, а бирата е подходяща за умерен прием на алкохол. Всеки знае, че ако пиете твърде много, това не е добре за вас. Нека не забравяме: Ако пиете прекалено, това е вредно, можете да получите рак на хранопровода, цироза или други заболявания. Но все повече и повече медицински изследвания показват, че ако не се пие изобщо, и то не е добре за вас. Според многобройни независими проучвания, умерените пиячи живеят по-дълго и по-добре от пияниците или въздържателите. Тя е перфектна за умерена употреба на алкохол, защото съдържанието на алкохол е ниско, а обема повече в сравнение с виното или твърдия алкохол.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

2. Бирата е изцяло натурална

Някои може и да твърдят, че тя съдържа добавки и консерванти. Истината е, че пивото е изцяло натурален продукт, като портокаловия сок или млякото (може би дори и повече). Бирата не се нуждае от консерванти, защото има алкохол и хмел, и двете от които са естествени такива.

3. Бирата е с ниско съдържание на калории, с ниско съдържание на въглехидрати и няма мазнини или холестерол
За една напълно естествена напитка, тя предлага сериозни възможности и е нискокалорична. Дванадесет унции Гинес, са със същия брой калории като 12 унции на обезмаслено мляко: около 125. Това е по-малко от портокалов сок (150 калории), което е почти същото като стандартната ви бира. Ако тяе само източник на хранене, вие ще трябва да пиете по една през час само за да достигнете своя препоръчителен дневен прием на калории (2000 до 2500). На никой не се препоръчва да гълта чак толкова много. Единствените природни напитки с по-малко калории, са обикновен чай, черно кафе и вода.

4. Бирата подобрява холестерола

Тя не само няма мазнини, но може да подобри нивото на холестерола в тялото ви. В действителност, пиенето на бира редовно и умерено ще регулира съотношенията на холестерола HDL / LDL по правилния начин. Има два вида холестерол във организма: HDL (добрия), и LDL (лошия) холестерол, който се натрупва във вените като утайки. Бири регулират системата и поддържа нивата на HDL нагоре. Според някои изследвания, една бира на ден може да повиши вашия HDL с до 4 на сто.

5. Бирата ви помага да се успокоите

Социалните аспекти на умерената употреба на алкохол са полезни за вашето здраве.

6. Бирата има много витамини от групата Б

Бирата, особено нефилтрираната или филтрираната лека бира, се оказват доста питателни, въпреки годините на потискане на тези факти от различни анти-алкохолни групи. Тя има високи нива на витамини, особено фолиева киселина, за която се смята че предотвратява инфаркти. В всяка бира има и полезни разтворими фибри, които от своя страна намаляват вероятността, организма ви да абсорбира нездравословни боклуци, като мазнини. Бирите може да се похвалят и със значителни нива на магнезий и калий.

7. Бирата е по-безопасна от водата

Ако сте някъде, където се препоръчва да не се пие от водата, местната биричка винаги е по-безопасния избор. Това е още по-безопасно, отколкото местната минерална вода. Бирата се вари и в процеса на варене и бутилката се затваря и се запечатва.

8. Бира предотвратява инфаркти

Ако искате да получите малко по-авангардни предимства от витамините, бирата има други екстри за вас. Познайте какво, има много антиоксиданти! Тъмната бира! Според Американската асоциация за сърдечни заболявания, няма ясни доказателства, че виното е по-благоприятно, отколкото други форми на алкохолна напитка. Едно изследване в British Medical Journal през 1999 г. заявява, че умерената консумация на три бири на ден може да намали риска от коронарна болест на сърцето с 24.7 на сто.

9. Бирата бори рака

Най-невероятното за бирата и здравето е нещо, наречено xanthohumol, флавоноид срещан само в хмела. Xanthohumol е мощен антиоксидант, който потиска причиняващите рак ензими, много по-мощен от основният компонент в соята, според д-р Кристобал на Министерството на околната среда и молекулярната токсикология в Орегон . Хanthohumol е толкова доър за вас, че германците дори произвеждат бири с допълнителни нива от него.

10. Бира корем не прави

Изследване, направено от изследователи от Университетския колеж в Лондон през 2003 г. показва, че няма връзка между размера на корема и бирата. Налице е общото понятие, че пиещите тази напитка са със средно повече затлъстяване , отколкото пиячите на вино или ракия. Установява се обаче, че връзката между това питие и затлъстяването, ако изобщо има такава- е много слаба. Повечето проучвания са установили, че хората, които пият бира редовно (и умерено) не само не развиват бирени коремчета - те тежат по-малко от не-пиячите. Тя може да даде тласък на вашия метаболизъм, да поддържа тялото ви в усвояването на мазнини. Просто пийте в умерени количества, като част от една иначе здравословна диета.

Така че това е всичко. Пийте бира. Ще живеете по-дълго и по-щастливо. Какво повече може да искате? Но все пак не забравяйте, че не трябва да прекалявате.


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!


  •   Статии на подобни теми:
  • Бира

реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се