7 ужасни грешки които допускаме при пиенето на вино

8881
7 ужасни грешки които допускаме при пиенето на вино

Виното не е бира. Само защото някои чаши могат да съберат цяла бутилка винце в тях, не означава, че трябва да я напълним цялата. Това прави чашата тежка, изглежда глупаво и става трудно да пиете и да се наслаждавате на виното.

По-скоро, си сипвайте по 150 милилитра в чашата, което ще ви позволи да усетите аромата и да се насладите с лекота на вашето вино.

2. Държим чашата за горната част, а не за столчето

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

Дръжте чашата за столчето, а не за горната и част. Тя има столче и има причина за това. Когато държите чашата за вино в горната и част, топлината на тялото от ръката ви стопля виното.

Ако не искате вашето вино да бъде по-топло, дръжте чашата за столчето. В една стая, пълна с любители на виното, винаги можете да познаете, кои са опитните пиячи на вино по начина, по който държат чашата си.

3. Купуваме вино заради етикета

Простите правила: Не съди за книгата по корицата. Не се купува вино, заради етикета. Няма да ви бъде забавно, когато отворите вино с шарен етикет, което обаче е с лош вкус и аромат.

4. Пием едно и също вино винаги

Мислите, че харесвате само бели вина? Мислите, че харесвате само специфични сортове? Мислите, че харесвате само от определени райони? Глупости.

Има над 6 милиона вида, произведени от хиляди различни региони и сортове грозде. Това, което прави виното интересно са безкрайните възможности. Винаги можете да намерите нещо ново и интересно, което да опитате и да ви хареса.

5. Не съчетаваме правилно виното с храната

Има някои основни правила за съчетаване, като съчетаването на червено вино с червено месо и бяло с морски дарове и бяло месо. Това са само насоки, а не абсолютни правила разбира се и не е задължително да се придържаме към тях. Това е още едно нещо, което прави виното интересно и предпочитано, да опитвате нови вина в съчетание с нови храни. Ако харесвате червеното, можете смело да го комбинирате с леки бели меса. От друга страна ако имате проблеми със сърцето, една чаша червено вино вечер ще ви се отрази добре.

Не всяко вино е за всеки човек. За това е добре ако имате някакви здравословни проблеми, вместо да се "лекувате" с винце, потърсете преглед при специалист с отстъпка първо в Ofertomat.bg.

6. Пием твърде бързо

Виното може да бъде толкова добро, че да забравим да му се насладим наистина и да научим повече за него. Кой го прави? От къде е? Какво става с този сорт грозде? Какво ми харесва и какво не в това вино? Намалете скоростта и научете повече за виното, не пийте прекалено бързо! Все пак, то не е вода.

7. Правим пълен анализ на виното при дегустация

Когато сервитьора ви налее малко вино, за да се уверите, че то е добро, преди да бъде сервирано, не трябва да анализирате и да се опитвате да познаете всички съставки в него. Много хора мислят, че трябва да се направи дисекция и след това да кажат на сервитьора дали им харесва. Това не е идеята обаче. Сервитьорът просто иска да знае дали виното има някакъв недостатък. Дали е вкиснато или мирише необичайно. Една бърза глътка или помирисване ще са достатъчни. След това вече можете да правите дисекция с останалата част от компанията.


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!


  •   Статии на подобни теми:
  • Вино

реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

реклама
Лабораторни тестове

реклама
Искаш ли здрави зъби и красива усмивка? Вземи ваучер за отстъпка

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се