Omed.bg
Позвънете ни: +359 885 916 588
реклама


Жените у нас са по-заинтересувани от здравни услуги онлайн

 
Жените у нас са по-заинтересувани от здравни услуги онлайн

По традиция българките са много по-заинтересувани от различни здравословни услуги, в сравнение с представителите на мъжкия пол. Тази тенденция, която съществува от десетилетия, днес може да се наблюдава и при поръчването на медицински прегледи и лечение по интернет. И може много лесно да бъде проследена чрез данните за клиентите на Ofertomed.bg – единствения български сайт за здравни услуги.

Най-активната група от клиенти на здравни услуги по интернет са жените на възраст между 35 и 44 години. Това става ясно от ново изследване, базирано на наблюдение на аудитория от 56 000 активни онлайн потребители на нашия сайт, които са споделили тази информация доброволно.

Жените от посочената възрастова група търсят най-вече профилактични прегледи, както и лабораторните изследвания. Мъжете на същата възраст пък се интересуват преди всичко от услуги като ядрено – магнитен резонанс (ЯМР), както и репродуктивни тестове. И двете групи обаче поръчват и широк спектър от други здравни услуги. Това включва гинекологични, мамологични прегледи, хормонални изследвания и ехография при жените, както и кардиологични, профилактични прегледи и изследвания за различни видове рак при мъжете.

Освен това, според специалисти от бранша, при жените профилактичният подход е по-силно застъпен, докато за разлика от тях мъжете по-често неглижират здравето си и започват да мислят за него едва, когато се появят симптоми за проблем. Тогава обаче лечението често е и много по-скъпо, в сравнение с профилактичния подход. Интересно е също, че често представителите на силния пол вземат решение да използват медицински услуги под влиянието на своите половинки.

Друга ясно открояваща се тенденция е, че през летните месеци интересът към поръчването на здравни услуги онлайн у нас намалява. Това в известна степен се дължи на факта, че през лятото българите предпочитат да се отдадат на почивка и да харчат пари по-скоро за за кулинарни и алкохолни преживявания край морето или планината, разчитайки на тялото си, без да полагат извънредни грижи за него. Според статистиката, връщането към разумна консумация и грижа за здравето се наблюдава по-скоро в първите седмици на септември и продължава до първите седмици на декември.

 

Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!

3547

реклама

Коментариреклама


Свързани статии