Omed.bg
Позвънете ни: +359 885 916 588
реклама


Изненада: младежите търсят повече онлайн здравни услуги от девойките у нас

 
Изненада: младежите търсят повече онлайн здравни услуги от девойките у нас

Младото поколение неведнъж е изненадвало обществото ни и е показвало, че трудно може да бъде поставено в стереотипни определения от типа „днешната младеж е безотговорна“ и други подобни. През последните години все по-често можем да чуем работодател да коментира колко добре работи с новите си млади служители и как те всъщност се раздават дори повече в работата, стига наистина да намерят фирмата, която им харесва и да получат известна свобода, вместо фиксирано работно време и подписване сутрин на влизане в офиса.

Изглежда, че не по-малко изненадващи са българските младежи и по отношение на своите грижи за здравето, както откри нашият екип неотдавна. Противно на някои очаквания, последното проучване на нагласите на 56 000 онлайн потребители на Ofertomed.bg показва, че през летните месеци младежите на възраст между 18 и 24 години се интересуват повече от здравето си онлайн от девойките в същата възрастова група.

Разликата в полза на младите мъже е около два пъти. Така 24% от всички българи, потърсили здравни услуги или информация на здравословни теми в сайта ни се пада на възрастовата група 18 – 24 години. За сравнение, при жените този процент е 12% от всички жени потърсили здравна информация.

Така че ако и вие сте попаднали на младежи, които активно се интересуват от здравето си и полагат усилия да водят здравословен начин на живот, да знаете, че те не са изключение, а по-скоро са част от новата тенденция в тази възрастова група.

Една от причините за необичайно високото търсене на здравни услуги и информация сред младите мъже е свързана с появата на нови възможности за закупуване на здравни услуги по интернет като нашия здравен портал Ofertomed.bg. Този тип онлайн услуги е особено удобен за младежите, които в много по-голяма степен са свикнали да извършват редица ежедневни дейности по интернет и използват мрежата много по-интуитивно. Друга възможна причина се крие в летните месеци и евентуалните опасности, които крият бързите връзки през лятото. Изглежда, че жените на тази възраст са достатъчно добре информирани по темата.

Като цяло нарастващият интерес на младите хора към онлайн здравните услуги е добра новина, защото показва, че обществото ни постепенно се променя в това отношение и бъдещите поколения ще подхождат проактивно към своето здраве. А това в перспектива може да означава много спестени средства за здравни услуги както на домакинствата, така и на държавата. И най-вече – едно много по-здраво и щастливо общество.

Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!

2344

реклама

Коментариреклама


Свързани статии