Omed.bg
Позвънете ни: +359 885 916 588
реклама


Позволен ли е сексът по време на бременност?

 
Позволен ли е сексът по време на бременност?


    Бъдещите родители винаги са си задавали въпроса дали сексът е позволен по време на бременност и дали той по някакъв начин може да навреди на здравето на детето. Сексуалният живот на всяка една двойка е от ключово значение за тяхното щастие и за поддържане на огъня между тях. Бременността за много двойки означава „пауза“ за сексуалните изживявания, но дали в това има резон. От медицинска гледна точка, сексът по никакъв начин не може да навреди на детето или да повлияе протичането на бременността, САМО ако се касае за нормално протичаща бременност.

   Сексът е истинско изживяване между бъдещите майка и татко, резултат от тяхната любов. Ако бременността протича нормално, то двойката може абсолютно спокойно да се наслаждава на сексуалните си преживявания. Не бива сексуалното удоволствие да се счита за вредно или недопустимо в този период, защото реални причини или опасности за здравето на бебето и майката отсъстват. Майката и таткото спокойно може да се наслаждават един на друг.

   Освен, че сексът е позволен, то много жени споделят, че именно в този период са имали едни от най-силните си сексуални усещания. Причината за това е хормоналният взрив, който се случва в този период в техния организъм. Кръвотокът в гърдите и гениталиите е засилен и това води до по-голямо сексуално желание, до по-лесното навлажнявана на вагиналната лигавица и до по-силни оргазми.

   Жената по време на бременността е привлекателна, женствена и обратно на очакванията, коремчето й я прави още по-желана от любимия й мъж. Така, че това е един от най-хубавите периоди за страстни любовни преживявания. Единствено проблем биха представлявали промените в размерите на жената през последния триместър, но с повече креативност това може да бъде игнорирано като препятствие. Желанието между мъжа и жената би направило сексът дори още по-интересен.

   Сексуалните контакти трябва да бъдат избягвани, ако настоящата бременност протича с усложнения – кървене, плацента превия, болки и т.н. Ако в миналото сте имали спонтанни аборти или други проблеми по време на бременността, е добре също да ги избягвате.

   Дори и бременността да протича нормално, за по-голяма сигурност може да обсъдите и темата с вашия акушер-гинеколог, който също детайлно ще ви разясни въпросът от медицинска гледна точка. 

 

Възрастните хора са в риск! 1 лев може да спаси живот. Нека съберм средства за маски и дезинфектанти за най-уязвимите сред нас. Моля, дарете от тук:

Кампания на Фондация „Прогрес медик“ за събиране на средства за маски за еднократна употреба и дезинфектанти за възрастни и пенсионери.

4641

реклама

Коментариреклама


Свързани статии


Сподели !