ДНК тест Nutrition Sensor! Тест определящ оптимална и здравословна диета за вашия тип организъм от Prevista Clinic

   1 закупени   
ДНК тест Nutrition Sensor! Тест определящ оптимална и здравословна диета за вашия тип организъм от Prevista Clinic
КУПИ ВАУЧЕР за 100,00 лв.
Заплащане на място 750,00 лв.
Обща сума 850,00 лв.

Стара цена: 930,00 лв.
Спестяваш: 80,00 лв.
-9%

Валидност на ваучера: 18.04.2022 г. до 19.07.2022 г.

Важи за: България


Осигурено от:   Prevista Clinic  

 • Ваучерът е за: ДНК тест Nutrition Sensor(Тест определящ оптимална и здравословна диета за вашия тип организъм) от Prevista
 • Ваучерът е на стойност: 100лв. на място се заплаща: 750лв
 • След закупуването на ваучер се обадете на посочените телефони от ваучера за инструкции.
 • Материал: Вземане на материал в предоставен от Prevista clinic кит по куриер с Безплатна доставка.
 • Тестът се извършва с натривка от устната лигавица. Пробата може да бъде взета самостоятелно вкъщи или в МЦ Превиста. Китът с взетата проба се предоставя на място в МЦ Превиста в гр. София или се изпраща с куриер до медицинския център за сметка на центъра.
 • Препоръчителен куриер: ЕКОНТ
 • Резултатът се получава в рамките на 2-4 седмици.
Prevista Clinic гр. София, ул. Цар Асен 90

Виж страницата на партньора

Подробна информация


Включените в изследването гени имат отношение към функциите на сърцето, мозъка, очите, костите, ставите, както и към риска, свързан с кръвното налягане, метаболизма и детоксикацията в организма. Резултатите включват детайлни препоръки за балансирана и здравословна диета.Освен това, резултатите от теста могат да обяснят евентуална непоносимост към определени храни или да разкрият повишен индивидуален риск от недостиг на определени витамини и микроелементи.

За кого е предназначен Nutrition Sensor,

 • Tестът е особено подходящ за хора, които са подложени на постоянен стрес (например хора с професии, свързани с психическо напрежение и липса на движение или пък с тежък физически труд, активни спортисти)
 • За хора, които трудно поддържат желаното постоянно тегло или водят твърде заседнал начин на живот.

Какво ще получите?

Въз основа на резултатите от теста ще получите индивидуалена препоръка за консумация на близо 900 храни, която е съобразена с генетичните особености на вашия организъм. По ваше желание, към това може да бъдете насочени и към консултация с диетолог.

Резултатът ще очертае вашия индивидуален "метаболитен профил" и свързаните с този профил рискове за здравето. На базата на материала от взетата проба, биват анализирани над 50 индивидуални генни вариации (полиморфизми) във вашия организъм и техният ефект по отношение на 20-те най-често срещани метаболитни нарушения. Включените в изследването гени имат отношение към функциите на сърцето, мозъка, очите, костите, ставите, както и към риска, свързан с кръвното налягане, метаболизма и детоксикацията в организма.

През призмата на генетично заложения метаболитен профил биват анализирани следните фактори, свързани с вашето здраве:

Индивидуално предразположение към високи нива на триглицеридите(хипертриглицеридемия):

Триглицеридите са липидите с най-високо съдържание в организма и служат като основен енергиен източник. Приемат се с храната и се синтезират в тялото. Дори при липса на завишен холестерол, високите стойности на триглицеридите увеличават риска от формиране на атеросклеротични плаки в съдовете, а оттам и от развитие на сърдечносъдови заболявания.

Индивидуално предразположение към високи нива нахолестерола(хиперхолестеролемия):

Повишените нива на холестерол в кръвта могат да бъдат следствие от диета и затлъстяване, от наличието на някои заболявания (напр. диабет тип 2, нефротичен синдром, хипотиреоидизъм, алкохолизъм и др.) или от приема на определени лекарства (диуретици, кортикостероиди, бетаблокери и др.). В много случаи обаче, хиперлипопротеинемията е свързана с генетични (наследствени) фактори (напр. при хората с т.нар. "фамилна хиперхолестеролемия"), които определят начина, по който холестеролът се транспортира и усвоява от организма.

Индивидуална способност за справянес оксидативния стрес

Окисляването е нормален и необходим за организма процес. Когато функционират правилно, свободните радикали спомагат за унищожаване на вредните микроорганизми в тялото. Когато обаче има повече свободни радикали, отколкото антиоксидантите могат да поддържат в баланс, излишните свободни радикали започват да увреждат тъканите, което може да доведе до сериозни заболявания, включително диабет, атеросклероза, хронични възпаления, хипертония, невродегенеративни заболявания, като Паркинсон и Алцхаймер, и рак. Оксидативният стрес също допринася за стареенето.

Хомоцистеинова регулация

Резултатите от теста ще покажат дали генът MTFHR функционира правилно във вашия организъм и дали се нуждаете от допълнителен прием на витамин B2.

Метаболизиране на кафе (кофеин)

 • Многобройни проучвания показват, че умерената консумация на кафе има разнообразни полезни ефекти върху здравето. Генът CYP1A2 регулира метаболизирането на кофеин в черния дроб. При част от хората се среща една относително честа генетична вариация, чийто ефект се състои в забавено разграждане на кофеина. При прекомерна консумация на кафе, индивидите, които са носители на този полиморфизъм могат да изпитат неблагоприятен ефект върху здравето.

Детоксикация натежките метали

 • Бидейки неразделна част от околната среда, микроелементите се усвояват ежедневно чрез храната, въздуха и кожата. В някои случаи обаче, може да има недостиг и необходимост конкретен микроелемент да бъде добавен чрез храната. От друга страна, металите са неразградими и натрупването им в околната среда крие съществен риск. Попадайки в човешкия организъм, тежките метали имат склонност да се натрупват в меките тъкани и ако достигнат определени концентрации, те могат да причинят сериозно отравяне.
 • Резултатите от теста ще покажат дали организмът ви е в състояние да метаболизира

Усвояване на витамин D

 • Витамин D може да се синтезира в организма под въздействие на слънчева радиация, но е нужно и набавянето му чрез храната. Витамин D има разнообразни биологични функции, но основната сред тях е да поддържа нормални нива на калций и фосфор в 6 кръвта. От своя страна, тези нива осигуряват формирането и поддържането на здрави кости.
 • Резултатите от теста ще покажат дали усвоявате ефективно витамин D, респективно дали имате нужда от допълнителен прием на витамин D с храната.

Прием на калций с храната

Хроничният недостиг на калций има неблагоприятен ефект върху плътността и здравината на костите, процесите на кръвосъсирване, върху предаването на нервните импулси, храносмилането, мускулното съкращение и др. Най-честата, но невинаги осъзната причина за понижен прием на калций с храната при възрастните е т.нар. лактозна непоносимост.

Резултатите от теста ще покажат дали усвоявате нормално мляко и млечни продукти. Ако евентуално носите дефект в гена LCT е твърде вероятно и да не приемате достатъчно калций с хранта. В този случай, би следвало да противодействате на потенциално негативните последици, като приемате други, богати на калций храни.

Регулиране на кръвното налягане и прием на сол с храната

 • Солта е жизненоважна за функционирането на организма, но е известно, че прекомерният прием на сол носи риск от развитие на повишено кръвно налягане. Солта задържа течностите в кръвоносните съдове, предизвиква увеличаване на обема на кръвта и повишава налягането върху стените на съдовете. Този ефект е особено изразен при някои генетични типове.
 • Резултатите от теста ще покажат дали редуцирането на солта в диетата ви е в състояние да повлияе ефективно повишеното кръвно налягане.

Сходни предложения

ДНК тест за Глутенова непоносимост (Целиакия) от Лаборатории "Кандиларов"

ДНК тест за Глутенова непоносимост (Целиакия) от Лаборатории "Кандиларов"

Важи за: София, Варна, Пловдив, Търговище

28 закупени
-19%
190,00 лв.
154,00 лв.

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се