Как да украсим великденските яйца със салфетки или техниката „decoupage” ?

30178
Как да украсим великденските яйца със салфетки или техниката „decoupage” ?

Наближава един от най-красивите и вълнуващи празници - Великден! Празникът, по време на който всички са около масата и се наслаждават на аромата на прясно изпечени козунаци и цветни шарени яйца. Несъмнено най-забавната част за цялото семейство е боядисването на яйцата. Великденските бои са чудесна алтернатива, но защо да не опитаме и нещо ново тази година?

Декупажът - какво знаете за него?

Декупаж (decoupage - от френски означава "изрязвам” ) е техника, при която се използват салфетки за декорация. Предимствата са първо, че яйцата стават изключително красиви, второ - не се оцветяват с изкуствени бои и трето - може да включите децата и семейното забавление ви е осигурено!

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

ПРОФИЛАКТИЧНИ прегледи с големи отстъпки в цялата страна ТУК!

Какво ни е необходимо?

1. Качествени салфетки с ярки, наситени и контрастни цветове. Добре е да има мотиви, не много големи картинки, цветя и др. В магазините се предлагат много красиви салфетки само по 1 брой за ценители или колекционери. Биха ви свършили отлична работа.
2. Сварени яйца, колкото искате за нашарите с тази техника. Колкото е по-светла тяхната черупка, толкова по-добре ще изпъква картинката.
3. "Лепило” - суров белтък от 1 яйце разбит съвсем леко с малко захар, така че да няма мехурчета.
4. Плоска четка за рисуване.
5. Вашето въображение!

И започваме…

реклама

Първата стъпка е да разслоите салфетката и да оставите само най-горния цветен слой. Изрежете от него картинката или елементите, които сте си харесали. Нанесете съвсем малко от белтъка върху яйцето като залепите върху този участък изрязаната салфетка. Започнете да топите леко четката в "лепилото” и изгладете картинката по формата на яйцето като започнете от центъра. Изгонете балончетата въздух под салфетката внимателно, не прекалявайте с белтъка, защото прекалено мократа салфетка може лесно да се скъса. След като приключите със залепянето на салфетки оставете яйцето да изсъхне. Едно яйце може да го правите на няколко етапа, като го изчаквате да изсъхва от време на време за по-лесна работа.

Насладете се на красивия празник! Желаем здраве и щастливи семейни мигове!

декупаж на великденски яйца

декупаж на великденски яйца

декупаж на великденски яйца

декупаж на великденски яйца

декупаж на великденски яйца

декупаж на великденски яйца

декупаж на великденски яйца

декупаж на великденски яйца


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се