Какви са тайните на щастливата любовна връзка? Как да я имаме в живота си?

31486
Какви са тайните на щастливата любовна връзка? Как да я имаме в живота си?

Любовта е онази красива част в нашия живот, която го прави повече от вълшебен. Не само любовта между двама души, но и тази към другите хора, към живота, към професията и т.н. Имайки любов в сърцата си, ние имаме нужната съставка да направим живота си прекрасен.
Един от аспектите на това, да имаш любов в живота си, е щастливата връзка между двама - мъж и жена. Споделянето на общ път, ценности, бъдеще и създаването на семейство са може би копнеж на всеки един от нас. Всеки един има нужда от любов в живота си, но не всеки я има. Влюбването само по себе си не е нищо сложно и недостижимо. Всеки се е влюбвал, при това не веднъж. Друг е въпросът с изграждането и задържането на дълга връзка между двама. Много често не успяваме да запазим връзката си, не защото не сме подходящи един за друг, а защото забравяме за някои правила в отношенията, забравяме за нуждите на другия, приемаме, че вечно ще е до нас, очакванията започват да превалират и т.н. Списъкът е безкраен и затова нека споделим някои съвети за това, как да имаме любовта в живота си и най-вече как да я задържим. В крайна сметка щастливата любовна връзка е едно много хубаво предизвикателство, което е напълно възможно да бъде успешно.

Комуникация.
Комуникацията е може би най-често срещания съвет, но не винаги прилаган. Общуването между двама души е разковничето в хармоничните отношения. Свободното изказване на нужди, негодувание, желания са ключов момент, чрез който създавате представа у другия, какво ви прави щастливи или нещастни. Ако си мислите, че чрез сърдене, лишаване от внимание и разговор "давате" урок на другия и му "показвате" от какво се нуждаете, сериозно се заблуждавате! Между свободното изказване на нуждите и негативното им и манипулативно "показване" има огромна разлика. Да "накажеш" другия, карайки го да се чувства виновен или да го игнорирате, е най-неправилното нещо, което може да направите.
Целта на комуникацията е да подобрявате връзката си, споделяйки от какво се нуждаете и какво бихте искали да получите от другия. По същия начин трябва да сте готови да чуете това и от другия. Друг интересен аспект на комуникацията е да обсъждате нещата, които не ви харесват един на друг и които искате да промените. Огромен процент от недоразуменията и скандалите са от непроведени разговори или премълчани емоции. Всеки път, когато някой избухне прекалено за дадената ситуация, знайте, че зад тази реакция стоят много неизказани неща.
Опитайте да проведете разговор в който един на друг споделяте: "Аз имам нужда от…", "Не ми харесва… и бих искал/а да променим…", " …. ме прави щастлив/а и бих искал/а да го получавам по-често."
Не се притеснявайте и страхувайте да споделите своите нужди на човека до вас.

Намалете очакванията.
Може би най-коварния капан в отношенията са очакванията. В един момент толкова много може да облечете човека до вас в очакванията си, че абсолютно да спрете да виждате неговата истинска същност. Да очакваш нещо от някого, особено без да му го споделиш, е най-сигурната пътека към разочарованието. И знаете ли, за това разочарование не е виновен човека до вас. Виновни са сценариите и очакванията в главата ви. Понякога очаквайки да получим нещо от някого, спираме да виждаме какво всъщност прави той за нас, какво дава от себе си в името на връзката. Погълнати от очаквания спираме да виждаме реалността и оставаме в мислите си.
Спрете да очаквате и започнете да се наслаждавате и да забелязвате какво се случва около вас. А ако много искате да получите нещо, обяснете защо то е важно за вас и защо толкова много го желаете и чакате. Отново стигнахме до комуникацията.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

Сменяйте фокуса си. Намалете драмата.
Ние хората имаме невероятната способност да създаваме проблеми и драми, без това реално да е необходимо. Фокусирайки се върху нещо, което не ни харесва, започваме да виждаме още и още неща които не ни харесват. Това е така, защото виждаме това, което търсим. Не завихряйте негативни спирали от рода на "Той/тя е такъв/такава, и не само това, ами и вчера направи това/онова, плюс това ми обеща нещо и не го направи … и т.н." Сами се досещате, че нещата по този начин няма да завършат добре. Знайте, че и вие не сте идеални и имате своите недостатъци. Приемете партньора и опитайте да се фокусирате върху положителните действия и качества у него.

Поддържайте тръпката и огъня във връзката си.
Истината е, че тръпката и химията в една връзка трябва да бъдат поддържани съвсем съзнателно. В противен случай те просто изчезват. Химията от първите срещи намаля с времето и това е факт, който трябва да приемете. Ако искате да имате тръпка когато се видите, невероятен секс, желание един към друг, ще трябва да си ги създавате с въображение. Интересувайте се от това какво иска другият от секса, споделяйте какво желаете вие, опитвайте нови неща. Сексуалната енергия е изключително мощна и не само, че ще изстрелва връзката ви напред, но и ще ви зарежда с прекрасни усещания.

реклама

Давайте си свободата.
Ще имате привличане един към друг, ако сте интересни първо за себе си и после за човека до вас.
Изключително важна е свободата да се развивате, да общувате с други хора, да постигате професионални успехи. По този начин обогатявате себе си и ставате интересна и привлекателна личност. Комуникацията с приятели и познати е много важна за обменянето на опит, гледни точки или просто да се позабавлявате. Не ограничавайте партньора и не изисквайте от него да бъде погълнат от вас.

Отделяйте време един за друг.
Истината е, че връзката изисква време, което трябва да й отделяте. Както отделяте време за професията си, за развитието си, така трябва да отделяте и за връзката си. Ако не го правите и връзката ви не ви удовлетворява, няма на кого да се сърдите. Вмъквайте в графика си разходки с любимия, свободно време с него, почивки, срещи с приятели, романтични вечери.

Създайте си ясни правила.
Много е важно в една връзка да сте наясно с ценностите и разбиранията един на друг. Добре е това да се случи още в самото начало, но все пак - по-добре късно отколкото никога. Каква връзка искате - сериозна или мимолетна, моногамна или полигамна? Държите ли на брака или не? Искате ли да имате деца или не? За да бъдете щастливи един с друг, трябва да имате общи цели и да гледате в една посока. Тези неща е добре да уточните още в самото начало.

Правете си изненади. Вкарайте живот в дните си.
Изненадите, приятните моменти и забавлението заедно са много важни, защото те ви носят енергия и положителни емоции. Не позволявайте да влизате в рутина или да смятате, че партньорът ви е даденост и ще бъде вечно до вас. Това не е така. Внесете красота и положителни емоции във връзката. Не забравяйте да си казвате колко се обичате и да благодарите на партньора си за вълшебната приказка, която градите.

Всеки един може да има любовта в живота си. За това е нужно да поеме отговорност към себе си и към партньора си. Насладете се на щастливата, ярка и успешна любов.

Автор: Лилия Илиева


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

реклама
Лабораторни тестове

Свързани услуги

реклама
Искаш ли здрави зъби и красива усмивка? Вземи ваучер за отстъпка

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се