Какво издава дупето ви за вашето здраве

25273
Какво издава дупето ви за вашето здраве

Дупето не получава толкова много признание, колкото наистина заслужава. Разбира се, то може да е секси и да изглежда добре в един чифт дънки, но без седалищните мускули хората не биха могли да ходят изправени или дори да стоят. Признато е като наистина отличен пример за еволюционно съвършенство, но е факт, че то може и много да каже за цялостното ви здравословно състояние.

Диабет и сърдечни проблеми

Едно проучване на Оксфордския университет разкрива тясна връзка между формата на гърба на жената и риска за развитие на диабет и сърдечно-съдови заболявания. От там твърдят, че цялостното разпределение на мазнините в тялото на човека е чудесен показател за здравето му, но всички мазнини не се разпределят поравно. Така например, допълнителните такива в областта на гръдния кош могат да бъдат най-опасна поради близостта им до сърцето, защото това увеличава риска от инфаркт.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

Натрупване на допълнително тегло в областта на дупето обаче, може да е признак за добро здраве. Установено е, че по-ниско разположената телесна мазнина задържа мастните киселини и осигурява защита срещу определени заболявания.

За съжаление, тази защита не е равномерно разпределена между половете. Жените са генетично предразположени да съхраняват повече мазнини в долната част на тялото. Все пак, това е добра новина за дамите, тъй като според някои учени женските хормони предлагат уникална защита срещу сърдечно-съдови заболявания. Това е наистина така до известна степен.

В момента, в който влезете в менопауза и хормоните се променят, ще изгубите типично женския си облик и ще си спечелите мазнини в стомаха. В същото време, рискът ви от сърдечно-съдови заболявания и диабетстава сравним с мъжете на същата възраст.

Хемороиди

Забелязахте ли лекото зацапване с кръв последния път, когато използвахте тоалетната? Боли ли ви, ако сте седнали за по-дълъг период от време? Вие може би страдате от подути и възпалени вени на ануса и ректума, известни също като хемороиди. Не се притеснявайте. Хемороидите са изключително често срещани, а след минаването на 50-годишна възраст около половината от възрастните съобщават, че са се сблъскали с този дискомфорт.

Това състояние, често е предизвикано от запек и напрежение по време на движението на червата, обикновено показва, че имате недостиг на фибри в диетата си. То може да дойде и от затлъстяване или да е знак, че е време да поодслабнете.

Докато един лекар може да предпише стероиден крем за болката и сърбежа, причинени от хемороидите, в по-голямата си част възможностите за лечение включват извършване на промени в начина на живот. В най-тежките случаи се образува кръвен съсирек и може да се наложи бърза минимално инвазивна процедура.

Фоликулитис

Фоликулитис е доста често срещано състояние на кожата, когато космените фоликули се увреждат и възпаляват. То е най- често срещано и по задните части и бедрата, но може да се появи в повечето области на тялото. Прилича на пъпки с това, че причинява малки червени подутини, които са със или без бял бръх. Фоликулитис на вашето дупе обикновено се причинява от бактериална или гъбична инфекция, която може да се появи от дрехите, бръсненето или чувствителността на кожата.

Състоянието е неприятно, но в по-голямата си част е напълно безвредно. Обикновено минава от само себе си в рамките на няколко дни. Ако проблемът не бъде отстранен или често се сблъсквате с него, най-добре е да посетите дерматолог, за да се обсъдят най-добрите начин за спиране на инфекцията.


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

реклама
Лабораторни тестове

реклама
Искаш ли здрави зъби и красива усмивка? Вземи ваучер за отстъпка

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се