Кои храни увеличават сексуалното желание?

6082
Кои храни увеличават сексуалното желание?

Всички ние добре познаваме храните, които са полезни за здравето ни и които увеличават нашите сили и енергия. Но познавате ли добре храните, които увеличават либидото и чрез които може да се наслаждавате на горещи вечери с любимия човек? Списъкът не е голям, но трябва да го познавате добре, ако сте решили да прекарате романтични вечери с партньора. Повечето храни, които повишават либидото са много вкусни и апетитни, така че този списък ще ви помогне да си осигурите прекрасна вечеря и хубав секс.

Установени са веществата, които повишават либидото. Това са антиоксидантите, витамин А, витамин Е, серотонин, калций, калий, фосфор, цинк и др. Някои от тях директно действат върху желанието, а други стимулират отделянето на хормони и други биологично активни вещества.

Аспержи. Това е един популярен афродизиак, който съдържа витамините А и Е, калций, калий, фосфор. От древни времена им се носи славата на афродизиак, дори са били наричани "любовни връхчета". Има легенди, според които кралете в миналото, които са имали нужда от тези качества на аспержите, са възхвалявали градинарите, които са отглеждали зеленчука целогодишно.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

Стриди. Богати са на антиоксиданти и много микроелементи (желязо, цинк, мед, фосфор). Стридите са чудесен избор за храна, с която може да изненадате любимия. Още от миналото са познати като афродизиак, а легендите разказват, че са били любима храна на Афродита (богинята на любовта и красотата) и Казанова (най-великият любовник на всички времена).

Шоколад. Това е храната, на която се носи слава за един от най-силните афродизиаци. Какаовото дърво в миналото е било наричано "храната на боговете". Винаги шоколадът се е свързвал с любовта и романтиката. Освен това той съдържа серотонин и фенилетиламин, които са веществата на щастието и радостта. Добрият вкус и интересният състав правят шоколадът чудесна храна за любовни вечери, а и не само. Шоколадът повишава нивата на ендорфини в тялото, а те са отговорни за щастието и удоволствието.

реклама

Червено вино. Алкохолът е враг на сексуалното желание, но това не важи за една чаша хубаво вино. То действа отпускащо и събужда либидото. Червеното вино заедно с шоколада държат челните позиции за най-популярни афродизиаци.

Люти чушки. Лютите чушки съдържат капасцин, който е главен виновник за лютия им вкус. Лютите чушки предизвикват учестяване на сърдечната дейност, изпотяване, ускоряване на дишането, подобряване на кръвообращението. На какво ви приличат всички тези ефекти? Може би по тази причина се свързват със секса и са в списъка с афродизиаците.

Банани. Формата и вкусът са причините за това, бананите да присъстват в този списък. Те съдържат серотонин и бромелаин, които увеличават сексуалното желание и повишават щастието. Богати са още на витамини и минерали.

Авокадо. Изключително вкусно и полезно. Освен всичко това, авокадото се счита и за храна, която повишава сексуалното желание заради богатия си състав.

Ягоди. Отново познати от древни времена със своите качества на афродизиак. Дори в миналото римляните са сервирали ягоди на младоженците, защото още от тогава са се считали за символ на любовта и секса. А в комбинация с шампанско и сметана са истински помощник за интересни и вълнуващи преживявания.

Мед. Медните продукти са много полезни за здравето и освен това съдържат почти всички минерали. Богати са на витамини и въглехидрати. Това носи енергия и ви позволява да се насладите на интересни сексуални преживявания.

Изберете си най-любимите храни от богатия списък с афродизиаци и нека те присъстват редовно в менюто ви за да се наслаждавате на вълнуващи романтични и сексуални вечери.


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се