Защо с годините сексуалният живот става доста по-добър?

3796
Защо с годините сексуалният живот става доста по-добър?

Задавали ли сте си въпросът защо с годините сексът става доста по-добър? Съществува едно схващане, че младите двойки водят интересен и вълнуващ сексуален живот заради по-голямата свобода, заради желанието им да опитват нови неща, заради кипящите им от енергия и вълнения души. Но монетата има и друга страна. Много проведени проучвания установяват, че удоволствието от секса се увеличава с напредването на годините и за това си има обяснения.

Опитът си казва тежката дума. Като всяко нещо, и сексуалният живот изисква своето време и опит, за да установите какво най-много ви харесва. С годините е съвсем нормално да усетите повече себе си и партньора си и да изградите хармония между вас както в отношенията, така и в сексуалния ви живот.

Вече заявявате открито себе си. Добрата комуникация е задължителна за добрия секс. С времето всеки един човек опознава много по-добре себе си и тялото си и вече свободно и смело може да заяви пред партньора си какво му харесва и кои неща намира за приятни.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

Качеството е на първо място. С годините вече започвате да държите на хубавия и качествен секс, а за да бъде той такъв, трябва да имате достатъчно знания и умения. Вече много по-добре познавате нуждите на партньора си и това какво му носи удоволствие. Същото важи и за вас самите. Времето дава шанс да се преоткривате.

Годините ви учат как по-добре да се наслаждавате на настоящия момент. Когато сте тук и сега, можете напълно да потънете във всеки един момент. Сексът може да бъде изключителен, ако се отдадете на моментните усещания и включите всички сетива, за да сте тук и да чувствате с всяка една клетка на тялото си. С присъствието си в настоящия момент вие можете да се потопите във всяко едно усещане и да се слеете с партньора си за една разтърсваща кулминация.

реклама

Стабилността в отношенията прави секса по-добър. За всяка една жена е много важно да усеща сигурност и доверие в мъжа до себе си. Това й позволява тя да се отпусне максимално в компанията на мъжа и да освободи ума си от всякакви мисли, за да може да се наслади на момента. От друга страна мъжът вече е доста по-уверен във всичко, което прави за своята жена и е сигурен в действията си, защото знае, че й носят удоволствие. Така се получава един истински добър сексуален живот, който се гради на добри партньорски отношения.

Откритите разговори са ключа както към добрите отношения, така и към добрия секс. С годините идва и осъзнаването, че откритостта между двама души е ключова за доброто им партньорство. Това важи за всеки един аспект от връзката, включително и за сексуалния живот. Съвсем свободно и двамата може да споделите всичко онова, което ви харесва и което не ви допада. Това е ключът да подобрявате връзката си.

Зрелостта, качествената комуникация, насладата от настоящия момент, изразяването на желанията, доверието и любовта между мъжа и жената са корените на истински добрия и вълнуващ сексуален живот.


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се