Менопаузата е липса на естроген в женското тяло.

17797
Менопаузата е липса на естроген в женското тяло.

Какво е менопаузата, защо я смятаме за странно състояние и какво знаем и не знаем за нея?

Всъщност менопаузата не е странна. Всичко е въпрос на биология!

Знаете ли, че симптомите на менопаузата са по същество много близки до симптомите на абстиненция? Да, абстиненция. Това е интензивен процес, за който сте мислили, че се случва само с хората, които са зависими от тежки наркотици или злоупотреба с алкохол. Но за жените, това е един различен вид абстиненция.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

Това е загуба и огромна нужда от естроген.

Менопаузата е това, през което женското тяло преминава, когато нивото на естроген, който произвежда женското тяло значително намалява. Това създава дисбаланс на хормоните и предизвиква негативните симптоми.

Нека погледнем това в перспектива, пубертета е, когато "фабриката за естроген" се отваря. Хормоните са балансирани, а младото женското тяло получава огромни количества естроген! Значителното намаляване на нивата на естрогена има сериозни физически и умствени странични ефекти.

Естрогенът регулира температурата на тялото, така че горещите вълни са основен страничен ефект. Естрогенът помага и при производството на организма на серотонин (който регулира настроението), така че, когато намалява естрогена - здравейте резки промени в настроението!

Ако това не ви е достатъчно, има и загуба на паметта, повишаване на теглото, главоболие, сърбеж, сухота, болки по време на секс ... просто е невъзможно да се назоват всички възможни симптоми!

Половината от жените на възраст между 45 и 60 години изпитват симптомите на менопаузата. От тях 69% съобщават, че техните симптоми имат отрицателен ефект върху качеството им на живот. Това означава , че 7 от 10 жени заявяват, че страдат от намаляването на нивата на естрогена.

И въпреки че много жени реално страдат от симптомите, само една малка част от тях се осмеляват да говорят за това със своите лекари, за да получат помощ.

Нашият съвет е: Когато естрогенът намалява , тялото се нуждае от помощ , за да свикне с тази ситуация. Ясно е - липсата на естроген и менопаузата са реални неща, с реални симптоми и реалната помощ не е мираж! Жените не трябва да страдат сами през този период. Съществуват специалисти, които да помогнат на всеки, който страда от намаляването на нивата на естрогена. Има лекари - специалисти по женско здраве, които мога да разберат какво може да ви помогне да преминете през този период.


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се