Мъката може да се види на ЯМР

10823
Мъката може да се види на ЯМР

Има скръб, но има и сложна скръб.

Във вестник по медицина Нова Англия, е публикувано проучване на доктор Картрин Шеар,на тема, как мъката рефлектира върху тези, които губят любим човек.

Сложната скръб е удължената тежка мъка, според д-р Шеар. Това се отнася за този вид, който е по-дълъг от шест месеца и може да продължи години и дори десетилетия. Тя се отнася най-вече за тези, които губят съпруг или дете особено, ако смъртта е била внезапна или насилствена. Жените над 60 са най-чувствителната група.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

реклама

Д-р Шеар казва, че сложната мъка може да се види на ядрено-магнитен резонанс, което се дължи на нарушения в автобиографичната памет, части на мозъка, свързани с регулиране на емоциите и други области. Тези, които скърбят, често имат здравословни проблеми в началото на периода на тежката загуба. Тези, които изпитват сложна мъка, имат трайни здравословни проблеми, които могат да бъдат злоупотреба с наркотични вещества, нарушение на съня, сърдечни проблеми и дори рак.

Сложната мъка е като рана, която не се лекува. Рядко може да мине от само себе си, и докато някои хора се възползват от фармацевтични продукти, д-р Шеар казва, че най-добрият подход е психологическа терапия.

Понастоящем няма професионални препоръки за лечение на някой с усложнена скръб. До ден днешен, медицинските специалисти дори не са съгласни с критериите за диагноза. Да се ​​надяваме обаче, че подобен тип изследвания ще намерят пътя, към по-лекото преминаване през подобен вид мъки и ще помогне на хората да не страдат толкова дълго време.


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се