Мъжко здраве: 8 Нещата, които пениса ви може да каже за вашето здраве

58121
Мъжко здраве: 8 Нещата, които пениса ви може да каже за вашето здраве

Здравето на пениса е от жизненоважно значение, за цялостното функциониране на мъжкото тяло и оптималната производителност в ежедневните процеси. Всичко свързано с него - чувствителността, размера и ерекцията са свързани с мъжкото здраве от гледна точка на това, кое е нормално и кое не е, кое може да послужи като ранен индикатор за проблеми в други области.

1. Свиване при твърде студено или прекалено горещо време

Производството на сперматозоиди става при температури, които са малко по-ниски от нормалните температури на тялото. Сигурно сте забелязали, че при по-ниски температури, пениса се свива. Кръвоносните съдове в него се свиват в следствие на ниски температури, но те все още са в състояние да се разширят до обичайния си размер, след като започне притока на кръв. Високата телесна температура от само два, три или четири градуса над нормалната, може да се отрази негативно върху производството на сперматозоиди и тестостерон. Препоръчително за мъжете е да запазят тяхната гениталната област хладна, чрез избягване на тесни панталони и топли, влажни места, като горещи вани за дълги периоди от време, особено ако в двойката има проблеми със забременяването.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

2. Употребата на алкохол

Консумирането на твърде много алкохол е не само лошо за черния дроб, но и за здравето на пениса. Способността на мъжа да получи ерекция, е възпрепятствана от пиенето на високи дози алкохол, или концентрация на алкохол в кръвта над 0,08 промила. Дехидратирането свързано с пиенето причинява по-малък обем на кръвта и повишаване на ангиотензин - хормон, свързан с еректилната дисфункция. Въпреки това, за някои мъже, особено за по-младите, пиянството може да намали тревожността и да улесни ерекцията.

3. Пушенето и артериите на пениса

Известен е факта, че цигарите допринасят за развитието на атеросклероза, или натрупване на плаки в артериите. Цигарите запушват артериите на сърцето, включително и тези, които попълват пениса с кръв по време на ерекция. Най-токсичните химикали в цигарения дим могат да увредят кръвоносните съдове, което може да доведе до еректилна дисфункция. Пушенето също може да доведе до увреждане на тъканите на пенисът ви, което ще се отрази на способността му да функционира нормално.

4. Спад в чувствителността

Намаляването на чувствителността е напълно нормално с напредването на възрастта. Въпреки това, не е определено, колко точно чувствителност се губи. Според отдела по психология в Университета на Тексас в Остин, намаляването на либидото с възрастта, обикновено се дължи на спад в нивата на тестостерон, което влияе и на чувствителността. Чувствителността започва да намалява от 25 годишна възраст, а най-рязък спад се наблюдава при мъже между 65 г. и 75 гидини.

5. Дръжте ерекцията на пениса във форма

Всеки път, когато получите нощна ерекция, или сутрин, означава, че пенисът ви е във форма. Мускулът на пениса трябва да получи кислород чрез притока на кръв, което го кара да се изправи. Ако мъжете не изпитват редовно ерекция, тъканта може да стане по-малко еластична, което може да направи члена ви един,до два сантиметра по-къс.

6. Вазектомията не спира освобождаване на сперма веднага

реклама

Мъжете могат да изберат и вазектомията за предотвратяване отделянето на сперма при еякулация, за да премахнат риска от бременност или поради други лични причини. След хирургическата процедура, броят на сперматозоидите започва постепенно да намалява, като отнема от два до три месеца сперматозоидите да не присъстват в спермата. Какво е състоянието на вашата сперма може да разберете с бърз тест.

7. Пенисът е дом на бактерии

Кожата на вашия пенис е идеална среда за размножаване на бактерии, но количеството на бактериите зависи от това дали мъжът е обрязан или не. Има теория, че обрязването намалява риска от заразяване с ХИВ, защото анаеробните бактерии - бактерии, които не живеят или растат в присъствието на кислород - биха могли да повлияят на имунната система да реагира по начин, който прави клетките по-уязвими към заразяване с ХИВ в необрязаните пениси.

Здравият пенис не се определя само с това, колко добре мъжът се справя в спалнята, но и за това как той функционира всеки ден.


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се