Остеопорозата не се дължи на недостиг на калций в костите

170823
Остеопорозата не се дължи на недостиг на калций в костите

Интервю на Д-р Сюзан Хъмфрис, която е в борда на директорите на Международния медицински съвет в САЩ.

Тъжно е да гледам по-възрастни жени, диагностицирани с остеопения или остеопороза, които слушат съветите на своите лекари и приемат допълнително калций и дори проблемни лекарства, наречени бифосфонати. Това са ирационални, догматични, вредни подходи към проблема с разграждането на костите в напреднала възраст. Когато практикувах нефрология и вътрешни болести, видях много пациенти, страдащи от съдови заболявания по време на приема на препоръчаните дози калций.

Рентгеновите лъчи разкриват перфектно очертанията на калцирани кръвоносни съдове и калцирани сърдечни клапи.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

Калцираните артерии се наблюдават често при жени, които са били лекувани за хипертония. Основното лекарство, което се използва за високо кръвно налягане, тиазиден диуретик, кара тялото да запазва калция и да губи магнезий и калий. Тези видове калцификати могат да се наблюдават в големите артерии на цялото тяло.

Излишно е да споменавам гравитационната сила под формата на тегло, както и че физическите упражнения са от съществено значение и трябва да бъдат в основата на здравите кости. Не се страхувайте да се упражнявате с тежести на гърба например, ако нямате заболявания на гръбначния стълб или болки в кръста.

Можете да помогнете на тялото си и ако се храните здравословно. Хранителните добавки не са заместител на доброто хранене. Учените постоянно откриват нови факти за храната и значението й за здравето на тялото ни, които ние не знаем. Първото нещо което можете да направите, да намерите храни богати на витамин С, витамин К2, магнезий и минерали като бор и силициев диоксид. Силиция е важен за костите. Не забравяйте също, че и за депресията има много причини. Понякога причината може да бъде хранителен дефицит, а понякога може да е резултат от нездравословна динамиката в семейните отношения. Аз също бих казала, че депресията може да има и духовни корени.

В момента медицината препоръчва добавки с калций и фосамакс, но по мое мнение, по-конструктивната схема на хранителни добавки може да включва витамин С, витамин К2, витамин D3 (през зимните месеци и слънце през лятото), силициев диоксид и магнезиев диоксид. Те са много по-важни за предотвратяването на фрактури и за поддържането на костите здрави, отколкото калцият.

Калцият се утаява в мускулите на сърцето, сърдечните клапи и кръвоносните съдове, което води до сърдечносъдови заболявания. Въпреки това, ако получават достатъчно витамин C, D3 и К2, тялото ви ще регулира калцият, който поемате от храната си, да се отлага където му е мястото, а не в сърцето и в кръвоносните съдове.

Витамин С прави няколко неща, за да укрепва костите:

  • Той минерализира костта и стимулира костно-формиращите клетки да растат.
  • Предотвратява разграждането на костта чрез инхибиране на костни клетки.
  • Предотвратява оксидативния стрес, който е това, което наричаме стареене .
  • Той е от съществено значение в синтеза на колаген.

Когато нивото на витамин С е ниско, се случва точно обратното. Костните клетки, които разграждат костите наречени остеокласти се размножават и костните клетки, които определят минерализацията и новите кости не се образуват.

Профилактични прегледи и тестове с над 60% отстъпка за страната може да манерите ТУК!

Изследванията са показали, че пациенти в напреднала възраст, които са със счупени кости са имали значително по-ниски нива на витамин С в кръвта си, отколкото тези, които са били със здрави кости. Костната минерална плътност, при проведените тестове, е по-висока при тези, които приемат допълнително витамин C, независимо от нивото на естроген.

Витамин К2 е добре известен сред холистичните лекари, които отчитат колко е важен той за сърдечно-съдовата система и здравето на костите.

реклама

И разбира се витамин D3 с ниво около 50-70 мг / мл ще ви помогне да поддържате имунната система да функционира добре и да бъдат костите здрави.

Витамин С е една от най-нетоксичните и безопасни добавки, които са известни.


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

реклама
Лабораторни тестове

реклама
Искаш ли здрави зъби и красива усмивка? Вземи ваучер за отстъпка

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се