Педофилски наклонности се откриват в мъже левичари с физически недъзи

7858
Педофилски наклонности се откриват в мъже левичари  с физически недъзи

Някои психолози твърдят, че определянето на педофилията, като престъпно деяние или психично разстройство не трябва да бъде толкова крайно.

Едно скорошно проучване, проведено в Университета на Уиндзор в Канада е установило, че болшинството от педофилите са левичари и често имат повърхностни лицеви дефекти.

Резултатите показват, че някои аспекти на невронното развитие биха могли да повлияят на риска едно лице да притежава педофилски наклонности. Доказателства в подкрепа на твърдението, че специфични отклонения в развитието на нервната система могат да бъдат базата на педофилията, непрекъснато се натрупват.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

Изследователите споделят, че ако се установи, че педофилията има биологична основа в ранното човешко развитие, дори и в пренаталната фаза, това ще окаже влияние в подобряване на методите на лечение на тази група.

Изследователите са наблюдавали 140 възрастни мъже, в лаборатория на Центъра за наркомании и психично здраве в Торонто, които са били с определени физически аномалии и с ляв или десен волунтаризъм. Всеки участник е анализиран според това дали има белези за незаконно сексуално поведение с помощта на съдебно-медицински преглед и досие, интервю за сексуална история и тест за еротични предпочитания.

Мъжете с лицеви малформации бележат най-високите резултати при отчитане на показателите за възможност за проява на педофилия. Тези лицеви аномалии включват малформации на ушите или челюстта.

Лицевите малформации се развиват от същата основна ембрионална тъкан, която образува слоя на централната нервна система по време на първото и второто тримесечие на бременността. Тези лицеви дефекти, които са по-разпространени сред мъжете, обикновено са причинени от пренаталното излагане на вируси, алкохол или наркотици, акушерски усложнения или хранителни дефицити.

Карта на профилактични прегледи в ТОП клиники в България с над 50% отстъпка!

"Ако знаем повече за етиологията на вредоносното поведение ние можем да създадем по-ефективни процедури за превенция, добавя Рейчъл Фацио, клиничен невропсихолог и съавтор на изследването. В продължение на години се е смятало, че блудството с дете е до известна степен заучено поведение, потенциално присъщо на насилници, които са били сексуално насилвани самите те като деца. Въпреки че това може да бъде фактор в някои случаи това не е така при тези с истинска педофилия.

Резултатите от проучването също така показват, че повечето педофили са левичари, което е доказано от подобни проучвания в миналото. Лявата или дясната ориентация се решава на много ранен етап в живота и е пряк резултат от пренаталното когнитивното развитие. Между 8 до 12% от населението са левичари.


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

реклама
Лабораторни тестове

реклама
Искаш ли здрави зъби и красива усмивка? Вземи ваучер за отстъпка

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се