Подмладяване на лицето: Предимствата на мезотерапията, дермалните филъри и БОТОКС

10695
Подмладяване на лицето: Предимствата на мезотерапията, дермалните филъри и БОТОКС

Остаряването на лицето е непрекъснат процес през целия живот. Започва още преди да навършите 30 години и прогресивно се увеличава. Дължи се на физиологични промени на кожата, като е най-забележимо върху лицето и шията, където влиянието на околната среда е най-силно. Тук идва и мястото на иновативните мерки и процедури, като дермални филъри и ботокс, които са предназначени за съживяване на кожата и връщане на младостта и свежестта.

Процеса на стареене в лицето се ускорява от:

 • Тютюнопушенето;
 • Генетичното предразположение;
 • Стреса;
 • Заболявания;
 • Драматични промени в теглото;
 • Излагане на екстремни климатични условия например: Много силно слънце, студ или вятър.

Стареенето настъпва по различен начин при всеки човек и зависи от комбинация на тези фактори и на загубата на мазнини, колаген и еластин, всяка от които е свързана с генетиката и околната среда.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

Първата стъпка към това да запазите кожата си по-дълго млада е да:

 • Да се избягва продължителното излагане на слънце, студен въздух и вятърът;
 • Да се избягва пушенето.
 • Да се използват хидратиращи кремове и слънцезащитни продукти.
 • Здравословен начин на живот, адекватно хранене и физическа активност и добри навици за сън.
 • Да се избягва хроничен стрес - вземете съответните мерки за релаксация.

Методи за борба със стареенето на кожата

Има различни методи за справяне с преждевременното стареене на кожата, като едни от най-ефикасните са Мезотерапията, Инжектирането на Хиалуронов филър и БОТОКС (Бутолинов токсин). М__езотерапията__ повишават плътността и тургора на кожата. Инжектирането на Хиалуронов филър запълва липсващия обем и заглажда бръчките__. Ботокса__ коригира мимическите бръчки.

Инжекционната мезотерапия представлява инжектиране на различни коктейли от натурални екстракти, растежни фактори и ДНК, хиалуронова киселина, витамини и медикаменти, антиоксиданти и други, под повърхността на кожата, в слоя който се нарича - мезодерма. Апликациите се правят ръчно с ултра-тънка игла, което ги прави почти неболезнени и с много добър ефект, който се забелязва след първата процедура.

Това е метод, който има широко приложение в естетичната медицина като еднo от най-мощните средства срещу появата на бръчки и запазване свежия и здрав вид на кожата. Използва се и при лечението на редица козметични проблеми, най-често срещаните от които са: белези от акне, пигментации, разширени пори, косопад, целулит, стрии. Спомага и намаляването на обиколката на тялото и мастните натрупвания.

Дермалните филъри запълват липсващия обем и заглаждат бръчките, връщат по-младия вид на кожата, като я правят по-плътна и с по-малко бръчки. Хиалуроновата киселина е най-естествения, бърз и безболезнен начин за връщане на младостта, както и за оформяне на малки несъвършенства. Филърите са подходящи, както за жените, така и мъжете, макар че при мъжете площите за третиране са малко по-различни.

Алтернатива на филърите, но с по-различно предназначение е БОТОКС

Ботокс се използва за подобряване на външния вид на умерени до тежки бръчки между веждите (глабеларни линии) при хора, за временен период от време. Той действа чрез блокиране на нервните импулси към мускулите. Това намалява мускулната дейност, която причинява умерените до тежки бръчки по лицето. Botox е подходящ както за жените, така и за мъжете с цел премахване на бръчки по лицето.

Няколко дни след това е възможно да се наблюдават резултати, като ще видите значително подобрение в бръчките между веждите си. Линиите продължават да се подобряват до 30 дни, а резултатите могат да продължат до 6 месеца, въпреки че при всеки е индивидуално.

Признаци на стареене и подходяща терапия

реклама

 • Фини бръчици около очите, неравномерен тен и леко отпусната кожа - при първи признаци на стареене е подходяща мезоретапията.
 • В най-външния ъгъл на очите се появяват бръчки пачи крак - бръчките около очите са основно мимически, така че по-подходящата терапия е с БОТОКС
 • Бръчки в областта на челото, като резултат от загубата на колаген - подходяща терапия с дермални филъри или ботокс в зависимост от възрастта и дълбочината на бръчките.
 • Задълбочаване на назолабиални гънки (бръчки между двете страни на носа и ъгълчетата на устата) - подходяща терапия с дермални филъри.
 • Загубата на коса при мъжете - подходяща терапия с дермални филъри.


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се