Умът и личната ви сила може да ви направят непобедими!

5062
Умът и личната ви сила може да ви направят непобедими!

Когато ежедневно полагате усилия да укрепвате своя ум, да поддържате вътрешния си свят спокоен и да подбирате мислите си, то по този начин вие се подготвяте за препятствията в живота и бихте преминали през тях по-леко.

"Работя като психотерапевт от много години и тя е един от най-силните хора, които познавам и с които съм работила някога. Тя пребори най-коварната болест - рак. Тя изгуби баща си, съпруга си, а по-късно и работата си. Животът й сякаш изведнъж се срина. Имаше период, в който съвсем нормално тя беше изгубена, но накрая намери сили да се фокусира върху това как да продължи отново. Отказа да се концентрира върху случилото се и да прави спомените по-горчиви, а избра един нов поглед. Избра живота отново! Когато влезе отново в кабинета ми, тя ясно и категорично ми заяви, че иска да даде най-доброто от себе си, за да постигне целите си и да се върне към живота и смисъла отново. Тази история ще помня вечно. Жената, която намери сили да продължи и да се фокусира върху бъдещето. Въпреки всичко, което й се беше случило, тя имаше енергията да изрази благодарност за живота си до тук и да зароди надеждата, че най-доброто предстои да се случи… Една история, която винаги ще ми дава сила и ще разказвам може би до края на живота си.

Това не е единствената такава. В практиката си като психотерапевт видях и други хора, които изгубиха най-ценното в живота си - деца, семейство, партньор, здраве, работа и т.н. и въпреки това намираха сили да продължат. Някак си успяваха да задържат позитивния поглед над нещата, да приемат случващото се и да продължат. Имаше нещо специално в тези хора, което ги отличаваше. Тяхната вътрешна сила беше забележителна.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

Видях и не малко хора, които просто се предадоха. Изгубиха се в трагедии и неблагополучни обстоятелства. Дори при някои не се бяха случили толкова сериозни неща и въпреки това се предадоха. Изпадаха в самосъжаление, фокусираха се върху неща, които са минало и не могат да контролират по никакъв начин. Цялата им умствена и жизнена енергия се разпиляваше в абсолютно непродуктивни и неуспешни мисли и действия. Показваха тотална резистентност към промените и отказваха да развият гъвкавост, за да продължат напред. Вярваха, че нищо не може да се оправи и положението няма как да се подобри. Резултатът беше един и същ при всички тях - или оставаха в положението, в което са или тотално се отказваха от живота. Някак си се изгубиха.

Не е ли интересно как хора в едни и същи обстоятелства реагират до такава степен различно, че едните от тях имат силата да разцъфнат и да продължат отново, а други да се откажат от живота? Личната сила е това което различава тези два типа хора. Не толкова обстоятелствата, в които се намираха. Вътрешният им свят им позволи те да изплуват и да кажат: ДА! ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ!

реклама

С всеки изминат ден опитът ми показва, че не са от толкова голямо значение обстоятелствата, в които се намираме, а начина по който ги възприемаме. Всичко е въпрос на избор. Дали ще изберем да извлечем най-доброто или не.

Тези силни хора, за които говоря не са се родили такива. Не. Всички те бяха преминали през не малко трудности, през здравословни проблеми, лични загуби, борби, но просто бяха избрали да развият потенциала в себе си и да бъдат своята най-добра версия. Имат едно ненаситно желание да се развиват. Много е лесно да се развихри личната ни сила, когато животът върви добре. Но в живота на всеки един идва момент, в който или трябва да събере целия ресурс, който притежава и да продължи или просто нещата остават в застой. Кризите са тези тестове на характера ни и на силата ни."

Ежедневните стресови фактори като несполуки в работата, неразбирателства в личните и колегиални отношения, финансови затруднения, здравословни несгоди и т.н. имат способността да ни изтощят и дори сринат, ако не полагаме ежедневни усилия за себе си. Грижа за себе си, поддържане на вътрешния си свят чист и спокоен, избор на мисли, които са в наша ползва, изразяване на себе си, отдаване на любими занимания, успокояване на ума, достатъчна почивка и т.н. Всичко онова, което знаете, че ви дава сила и увеличава жизнената ви енергия - ПРАВЕТЕ ГО! Общувайте с позитивни и енергични хора, заобиколете се с тях и черпете сила един от друг.

За да настъпи криза или спад в живота на някого, не е нужно да се случи нещо голямо и сериозно. Дори малките ежедневни стресови събития биха сринали човек, който възприема света по начин, който му вреди.

Замислете се. Как реагирате в ежедневието си? Какви проблеми ви карат да излизате извън равновесие? Вярвате ли че всичко се случва за ваше добро и по-възможно най-добрия начин дори и привидно нещата да изглеждат различно? Нагаждате ли се към промените? Гъвкави ли сте? Успявате ли да запазвате вътрешния си мир и да поддържате съзнанието си спокойно през по-голямата част от времето? Вземате ли най-добро от трудностите? Успявате ли да се поучите от неприятностите и да вземете уроците от тях? Превръщате ли проблемите в лична сила?

Слабата психика е не просто пречка, а опасност.

Много хора избират цял живот да бъдат жертва на своите страхове. Страх от отхвърляне, от загуба, от неуспех и т.н. Да интегрираме в ежедневието си поведение, което ни вреди, е нещо, което не трябва да допускаме. Страховете са препятствията, които ни отделят от живота, който искаме да имаме и ни държат в настоящото положение.

Ако отидете на интервю за работа и не вярвате, че може да ви одобрят, седнете пред екипа със свити рамене и сведена глава, то най-вероятно няма да ви наемат. Но не защото не ставате, а защото вашите ограничаващи вярвания ви карат да изглеждате все едно не ставате. Когато си поставите етикетите: "Не мога. Не ставам.", то това става вашата истина.

Да, определено се нуждаете от психическа сила и трябва да я развиете.

Как би изглеждал животът ви ако имате смелостта да погледнете отвъд някои страхове? Може би ще напуснете настоящата си работа и ще потърсите мечтаната, или ще кажете край на изтощаващи отношения, за да намерите истинската любов, или ще се изправите пред предизвикателство, което ще ви отведе право към мечтата ви? Как бихте изглеждали, ако си представите, че сте човек изпълнен с лична сила и енергия - уверен, можещ, вярващ, обичащ? Визуализирайте себе си като силен и можещ човек и започнете да се доближавате с всеки изминал ден към този образ.

Поддържайте силата в себе си. Грижете се за вашите жизненост и енергия.

Личната ви сила ще ви помага да преминавате по-лесно през препятствията. Това изисква големи усилия и резултатите трябва да се поддържат. Отделяйте време да се наградите за успехите си, както и да се поучите от несполуките. Много често няма да се чувствате комфортно, но пък това е мястото, където се случва магията.

Разбира се, да бъдеш силен не означава винаги да действаш по-труден начин. Категорично не. Личната сила носи разцъфване накрая, а трудния път - изтощение.

Силните хора са добри, грижовни и емоционални. Те живеят според своите собствени ценности и имат куража да ги следват. Това има помага да се задоволяват само с най-доброто.

Всяка сутрин всеки един от нас има избор. Избор да продължи или да остане тук, да последва мечтата си или да остане в рутината, да се погрижи за себе си или да се изгуби, да избере щастието или не. Какво избираш днес?


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

реклама
Лабораторни тестове

Свързани услуги

Изследване на АНТИТЕЛА ТАТ и МАТ на щитовидната жлеза от Лаборатории Кандиларов!
-27%
31,80 лв.
23,20 лв.
Пакет от 5 хормона за жени LH, FSH, Пролактин,Естрадиол, Тестостерон за 44 лв. от Лаборатории Кандиларов
-17%
53,00 лв.
44,00 лв.
реклама
Искаш ли здрави зъби и красива усмивка? Вземи ваучер за отстъпка

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се