Вече е лесно. Виж 10-те най-търсени козметични операции!

14534
Вече е лесно. Виж 10-те най-търсени козметични операции!

Все повече хора избират естетичната хирургия, за да подобрят външния си вид. Британската асоциация на естетичната пластична хирургия установи, че през 2015 година са били проведени над 51 000 хирургични интервенции, което е с 13% повече в сравнение с предходната година. Увеличеният брой естетични операции включва и двата пола, въпреки че от всеки 10 интервенции, 9 са били на жени.

Кои са най-популярните и най-често извършваните естетични хирургични операции?

1. Увеличаване на бюста. - Виж предложение ТУК! Поставянето на гръдни импланти продължава да бъде една от най-предпочитаните хирургични интервенции в Европа и Америка. До преди гръдните импланти се свързваха с прекалено изкуствен вид, но тъй като вече много жени избират по-малки размери, корекцията става напълно естетична и красива. Корекцията на бюста е едно прекрасно решение за жени, които имат комплекс заради малък бюст или са имали или имат заболявания на гърдите и се е наложило да им бъде извършена мастектомия (отстраняване на гърдата). По този начин въпреки болестта, жената може да се чувства красива.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

2. Хирургична корекция на клепачите. Виж предложение ТУК!
Предходната година са били направени близо 9000 оперативни корекции на клепачите в Англия, което е с 12% повече. С времето кожата губи своята еластичност и започват да се образуват допълнителни гънки, които пречат на нормалната функция на очите и нарушават естетичните линии на лицето. Този проблем често се задълбочава при хронична умора, стрес или липса на сън. Деформираните клепачи може също така да са резултат от унаследяване на гени или развитие на дадено заболяване. Смъкването на клепача е състояние, което децата могат да унаследят от своите родители и да развият в по-ранна възраст. Често се случва, ако родителите имат по-отпуснати клепачи с повече подкожна мастна тъкан, то и децата да унаследят тази анатомична особеност.Тогава хирургичната корекция е един добър избор за решение на проблема.

3. Лифтинг на лице и шия. Виж предложение ТУК!
С 16% са се увеличили тези хирургични интервенции, въпреки големия брой неинвазивни естетични процедури като поставяне на ботокс или дермални филъри. Това може да се дължи на различната дълготрайност на ефекта. Извършеният лифт-ефект на лице и шия може да се задържи до 5 години, докато ефектът от ботокс и дермални филъри е между 3 и 6 месеца.

4. Намаляване на бюста. Виж предложение ТУК!
Тази процедура е често използвана и добре позната както на жени, така и на мъже. Според Американската асоциация на пластичните хирурзи най-честата причина за намаляване на бюста са твърде големи гърди, които не са пропорционални спрямо размерите на тялото и създават болка и дискомфорт в гърба. Вече повече хора се подлагат на тази процедура, тъй като и много знаменитости се оперираха, а атрактивните резултати са видими.

реклама

5. Липосукция. Виж предложение ТУК!
Това е една от най-популярните козметични процедури в света, а в Англия има скок в провеждането им с 20%. Техниката представлява премахване на нежеланите мазнини от определени области на тялото, най-вече бедрата. Други области, които биха могли да бъдат третирани с процедурата са шия, ръце, корем, слабини, вътрешната страна на коленете, глезени и др.

6. Корекция на носа.Виж предложение ТУК!
Тази оперативна интервенция увеличи своята честота с 14%. Ринопластиката се прави с цел корекция на деформации на носа, които нарушават симетрията на лицето. Корекцията на носната преграда е с цел да се подобри дишането, тъй като нейното изкривяване създава както козметични последствия, така и нарушения в дишането и чести инфекции. Нежеланите ефекти след процедурата са редки, но все пак съществуват и част от тях са постоперативно кървене, незадоволителен резултат и трудности в дишането.

7. Трансфер на автоложни мазнини.
Тази процедура представлява отстраняване на мазнини от дадена част на тялото и преместването им на друга. Например често се използва трансфер на мазнини от бедрата в гърдите. Тази процедура се прилага отдавна и може да замести поставянето на гръдни импланти. Нейната честота се е увеличила с 4%.

8. Коремна пластика. Виж предложение ТУК!
Това е пластична процедура, при която се премахват излишни мазнини и кожа. След нея отпуснатият и изпъкнал корем се превръща в гладък и стегнат. Процедурата не трябва да се разглежда като заместите на диетите за редукция на тегло или на физическите упражнения. Въпреки, че резултатите са дълготрайни, то те могат да се променят във времето, ако има колебания в теглото.

9. Лифтинг на челото. Виж предложение ТУК!
Честотата на процедурата се е увеличила с 7%. Много жени се подлагат на тази процедура, за да редуцират бръчките, които се образуват по челото, корена на носа, между очите и т.н.Освен това тази процедура може да коригира веждите.

10. Корекции на уши. Виж предложение ТУК!
Огромен брой хора се подлагат на тази козметична процедура, тъй като изпитват дискомфорт от формата или големината на ушите си.

Източник: www.medicaldaily.com


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се