Защита на светла кожа с китайските "лице кини"

3420
Защита на светла кожа с китайските "лице кини"

Може би черпейки вдъхновение от Спайдърмен, плажуващите в източната част на град Кингдао в Китай са измислили нов начин за защита на кожата от слънцето.

Наричат ​​го лице кини. За първи път е носено от жени на средна възраст като практическо допълнение към техните бански костюми, но сега лице кините излизат извън рамките на града.

Базираното в Ню Йорк списание CR Fashion Book, основано от бившия редактор на Vogue Paris Карин Ройтфелд, наскоро публикува фотосесия на модели с нацупени червени устни, облечени с лице кини, шикозни бански костюми и фантастични бижута.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

Трансформацията на това, което се счита за олицетворение на старата жена в Китай, във висшата мода развесели интернет потребителите. За два дни темата предизвика почти 12 милиона мнения в китайския еквивалент на Twitter, Weibo.

Китайските старици са в центъра на световната модна сцена, гласи един коментар. Те изглеждат като банкови обирджии, отишли на море, гласи друг.

Когато става въпрос за избягване на слънцето, изглежда китайското творчество е неограничено. Отделно от лицето-кини, китайците използват специални UV-блокиращи чадъри, които могат да бъдат прикрепени към дръжките на колелата.

Има и слънце блокиращи подвижни ръкави и носове в стил Батман. Списъкът продължава.По китайската телевизия могат да се видят реклами на вълшебни кремове за избелване.

Бялото като цвят на кожата е олицетворение на красота или както гласи старата китайска поговорка: Едно докосване на белите прикрива 100 вида грозотата.

__Един Weibo потребител обяснява, че белият цвят на кожата е знак за просперитет:__От древни времена класическата красота в очите на китайците е да имат бяла кожа, казва той. Момичета, родени в заможни семейства, могат да си позволят да останат на закрито и далеч от тежък труд и тяхната бяла кожа е знак за доброто им благосъстояние.

Това е един любопитен контраст с факта, че хората в много западни страни плащат за тен. Но придобиването му едва сега започва да добива популярност в големите китайски градове, където западните влияния са по-широко разпространени. Което и обяснява защо лице кините биха били нещо популярно там и толкова чуждо тук.


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се