5 стъпки към ЩАСТИЕ и ХАРМОНИЯ!

5688
5 стъпки към ЩАСТИЕ и ХАРМОНИЯ!

Уж имаме всичко, а не сме щастливи…защо?

Какво е щастието за нас? Бленувате ли за деня, в който най-накрая ще сте щастливи? Е, ако стоите и чакате щастието само да дойде, това едва ли ще се случи. Интересно е, че хората цял живот чакат да дойде петък или уикенда, да си вземат отпуск, да дойде лятото, да се случи определено събитие или да получат нещо, за да са щастливи. На финала душата отново не е удовлетворена. Защо ли? Защото "чакайки” , в ума си програмираме убеждението: "Настоящето не е достатъчно добър момент, за да сме щастливи. Най-добрият момент предстои някога в бъдещето.” Естествено, че този момент никога не идва.
Не можем да се отнасяме към щастието като цел, която някога ще постигнем. Да си щастлив е навик, осъзнаване, присъствие в настоящето. Замислете се къде е удовлетворението, в постигането на резултати или в пътя, който ви е довел до тях? Кое е истински важно, достигнатата цел или човекът, който сте станали за да бъде тя част от живота ви? Всеки един от нас е роден, за да усеща поток от изобилна радост и щастие, а пречките към тях са в нашите умове! Нека си създадем навика да бъдем щастливи! Вземете осъзнато решение да се чувствате удовлетворени.

Силата на "Благодаря!”.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

Виждали ли сте човек, който е едновременно благодарен и нещастен? Със сигурност не. Благодарността е най-чистата емоция и една от най високите-вибрации, които можем да излъчваме. Да си признателен означава да оценяваш и забелязваш всичко, прекрасно, което имаш в живота си. А то не е никак малко! Насочеността на вниманието ни към изобилието, което присъства в живота ни, привлича още и още блага към себе си. Благодарността е мощна позитивна енергия, а както знаете Вселената реагира на нашите мисли и чувства, изпращайки ни събития подобни на нашата вибрация.
Как гледате на деня си? Като дар или като поредния ден от календара? Отворихте ли си очите тази сутрин, усетихте ли първите слънчеви лъчи, почувствахте ли свежестта на въздуха, усетихте ли здравето и енергията в тялото си, имате ли дом, мисия, човек до себе си? С началото на деня си вече има за какво да сме благодарни! Дори това, че ни има на света е достатъчна причина. Обърнете внимание когато си помислите за всичко, за което сте признателни какво се случва с ума и физиологията ви. Грейвате, душата става удовлетворена и радостна, усмихнати сте, тялото изведнъж става жизнено и енергично. Опитайте всеки ден да пишете или изказвате 10, 20 или защо не 100 благодарности, за всичко добро, което имате в живота си и усетете промяната във вас! Отворете сърцето си за благата чрез благодарността и ще имате наистина изключителен ден! И живот!

Светът е такъв какъвто е. Да го приемем!

Приемането и смирението със ситуацията такава каквато е са ключ към огромна свобода на духа. Създава доверие към заобикалящия ни свят. Непрекъснатото противопоставяне и недоволство водят само и единствено до увеличаване на проблемите и разпиляване на личната ни енергия. Ако нещата са по силите ни и зависят от нас правим промени, ако не - нека ги приемем. Смирението с обстоятелствата променя възгледа ни от трудност към нова възможност. Действайки от тази позиция се събужда истинската ни същност. В крайна сметка нищо не е чак толкова важно, за да превзема безкрайно мислите ни. Не се идентифицирайте с проблемите си. Вие не сте тях. Вие сте нещо много повече от това, а трудностите са просто преходни моменти.

реклама

Стоп контрол!

Имате ли доверие на Вселената, че нейният план е изключително добър за вас? Е, имайте го, защото всяко нещо, което се случва в живота ви е най-подходящото за вас в този момент. Всяко събитие ни дава незаменими знание и опитност. Къде ще бъде чара на живота ако можем да контролираме и знаем всичко? Оставете се на течението, позволете си да бъдете изненадани от обстоятелствата и знайте, че те са най-хубавото нещо, което може да ви се случи. Умът и егото ни обожават да властват и разсъждават над миналото и бъдещето, но това не ни е нужно за да сме щастливи. Тук и сега е най-краткият път към удовлетворението.

Любов към себе си. Любов към другите. Любов към света.

И разбира се, че любовта е най-силната емоция, която ни изстрелва към щастие. Как можем да твърдим, че обичаме някого без преди това да сме обикнали себе си? Любовта и приемането на себе си са основните моменти в изграждането на личността и последващото изграждане на връзки. Човек е щастлив в отношенията си с останалите ако споделя своята цялостност, а не ако търси допълване. Обикнете своята собствена реалност! Само се замислете колко съвършено са се подредили нещата, за да бъдете човека, който сте в момента и да имате живота, който водите! Почувствахте ли се специални? Повярвайте, че заслужавате щастие.

Отговорността е личен избор.

Да поемем отговорност за отношението си към хората и заобикалящия ни свят. Никой не може да ви разгневи, натъжи или обиди ако вие не го позволите. Поемете отговорност за себе си и поведението си, защото щастието ви не зависи от другите или от обстоятелствата. Щастието е състояние на духа! Да поемем отговорност да сме щастливи.
Всичко е в нашите ръце!

Автор: Лилия Илиева


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

реклама
Лабораторни тестове

реклама
Искаш ли здрави зъби и красива усмивка? Вземи ваучер за отстъпка

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се