5 трика за по-бърз метаболизъм

5170
5 трика за по-бърз метаболизъм

Забързаното ежедневие и кратките срокове, гарниращи допълнителна работа, децата, както и семейните ангажименти, правят тренировките във фитнеса все по-невъзможни, особено когато сте в движение. Докато желанието да отслабнете и да стимулирате метаболизма е винаги там, намирането на време е все по-невъзможно. С 5 прости трика можете да помогнете на тялото си да изгаря допълнителните калории.

1. Не пропускайте закуската.

Може би е време да преразгледате бутона "дрямка" и да започнете да си правите нещо за закуска, за да заработи по-бързо вашият метаболизъм. Здравословната закуска помага за регулирането на теглото. За да поддържате метаболизма на оптимална скорост е необходимо да се храните редовно и често. Това включва и закуската, което би забързало метаболизма ви с до 10%.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

Освен това, едно проучване посочва връзката между яденето на закуска и влиянието й върху метаболизма на тялото. Участници от мъжки пол, които пропускат закуска, са показали метаболитни и хормонални различия към храни, консумирани по-късно през нощта, включително и разлика в апетита им в сравнение с техните колеги, хранещи се сутринта. Като се започне денят със закуска, се спомага термогенезата - метаболитния процес на храносмилане и транспортиране на храни.

2. Пийте зелен чай

Зеленият чай отдавна се свързва със загуба на тегло и дори се разглежда като суперхрана, защото е без калории и е зареден с антиоксиданти, които помагат да се ускори метаболизма ни. Прием на екстракт от зелен чай, придружен от нискокалорична диета, води до загуба на тегло и до увеличение скоростта на твоя метаболизъм. Горещата напитка подпомага окисляването на мазнините и има термогенни свойства, което означава, че насърчава изгаряне на калории чрез разграждане и абсорбиране. Той също така изключва съединение, наречено PPAR, известно с това, че задейства мастните клетки.

Големи отстъпки за профилактични прегледи, само в Ofertomat.bg!

3. Използвайте подправки

Консумацията на пикантни храни е известна с това, че повишава температурата на тялото и предизвиква симпатиковата нервна система, която е отговорна за производството на пот при консумиране на тези храни. Това е страхотен начин да се ускори метаболизмът с до 20 на сто. Това забързване може да продължи до 30 минути, което прави пикантните ястия идеалното временно решение за изгаряне на мазнини. Капсаицинът, активната съставка в лютите чушки, е известен с това, че засяга апетита и енергийния прием. Биоактивните съставки, какъвто е капсаицин, могат да намалят приема на енергия и да подпомогнат отслабването, като ви създават усещане за ситост дълго време, едновременно с това потискайки чувството на глад.

4. Ходете пеша

Това със сигурност може да ви помогне за ускоряване на метаболизма в зависимост от това колко усилия влагате.Колкото е по-висока скоростта, издръжливостта и наклона ви, толкова повече можете да забързате вашия метаболизъм. Ходенето увеличава търсенето на енергия, което всъщност ускорява метаболизма ви.

5. Смейте се

реклама

За смеха отдавна се знае, че е най-доброто лекарство, но знаехте ли, че е един от най-забавните начини за ускоряване на метаболизма? Смеейки се, можете да постигнете много, тъй като само 10 минути смях на ден могат действително да горят енергия. Проучване установява, че истински звучният смях причинява от 10 до 20 процента увеличение на разхода на енергия и сърдечен ритъм над "спокойните" нива. С други думи, 10 до 15 минути смях биха могли да доведат до бързо изгаряне на мазнини и до по-бърз метаболизъм.


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

реклама
Лабораторни тестове

реклама
Искаш ли здрави зъби и красива усмивка? Вземи ваучер за отстъпка

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се