9 съвета за красива и сияйна кожа!

3779
9 съвета за красива и сияйна кожа!

Всяка жена иска да има красива, мека и сияеща кожа с равномерен тен. Всичко това е напълно възможно, но за целта кожата изисква грижа. Тайната на красивата кожа се състои както в начина на живот, така и в някои навици, които имаме в ежедневието. За да бъде тя здрава и сияеща, е нужно да й отделяме време и внимание.

От какви грижи се нуждае кожата, за да бъде красива и сияйна?

1. Вода. 60-70% от организма ни е съставен от вода. Тя е от голямо значение за здравето и красотата на кожата. Хидратираната кожа изглежда свежа, старее по-бавно, а на допир е мека и нежна. Дневните нужди от вода са минимум 1,5-2 литра, като през летните месеци са по-големи заради високите температури и обилното изпотяване. Създайте си навик да пиете поне 2 литра вода дневно и ще забележите големи промени във вида и структурата на кожата.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

2. Почистване. Почистването на кожата е важно, защото през деня тя е изложена на въздействията на околната среда, на прах и други замърсявания. Почистването е добре да бъде както ежедневно с вода и продукти според типа кожа, така и мануално от козметик през няколко седмици. Добре почистената кожа позволява на продуктите, които използвате, да действат по своето предназначение. Не бива да забравяте, че трябва да бъдете внимателни и в тази стъпка, защото прекаленото използване на почистващи продукти може да наруши нормалната микрофлора на кожата и това да създаде кожни проблеми.

3. Хидратация. Използването на хидратант е в основата на това кожата да изглежда здрава.Той изпълва линиите на дехидратация и прави кожата мека и еластична. Според възрастта може да изберете продукт, който да коригира фини лини и бръчки.Според типа кожа може да изберете по-лека или по-тежка текстура.

4. Ексфолиация. С тази стъпка трябва да бъдете особено внимателни. За да бъде кожата здрава и да подпомогнете регенеративните процеси, трябва мъртвите клетки да бъдат премахнати. Но прекалената ексфолиация може да увреди хидролипидния слой на кожата и това да създаде проблеми. Полагайте грижи с цел да премахвате горния слой мъртви клетки, но бъдете умерени в действията си. За суха кожа тази стъпка се препоръчва да се прави не по-често от веднъж седмично, а за мазна и смесена кожа 2-3 пъти.

5. Нощна грижа . През нощта кожата си почива и се регенерира. Това е най-правилният момент да се фокусирате върху по-специална грижа. Може да изберете по-интензивна хидратация, лечебна грижа (ако имате проблемна кожа) или по - интензивна простивостарееща програма.

реклама

6. Здравословно хранене. Чрез храната вие предлагате градивни елементи на тялото, с които то да изгражда своите структури и системи. Ако предлагате некачествена храна, то това ще има своите последствия върху организма. Здравословното хранене е от голямо значение за здравата и сияйна кожа. Витамините, микро- и макроелементите, липидите са важни за кожата и трябва ежедневно да си ги набавяте чрез продукти с добра хранителна стойност. Наблягайте на прясната храна и тази с минимална термична обработка. Избирайте печено и варено, пред пържено и повторно обработване. Наблягайте на плодовете и зеленчуците. Цитрусовите плодове и зелените зеленчуци имат много благоприятно влияние върху кожата.

7. Маски за лице. Дали домашно приготвени или закупени, поглезете кожата си с тях. Отделяйте 10-15 минути за маска на лицето, веднъж или два пъти седмично и кожата ще ви се отблагодари .

8. Използвайте слънцезащитни продукти. Топлите месеци са прекрасни, но крият своите рискове за кожата. Предпазването на кожата с подходящи продукти е задължително както през лятото, така и през останалите сезони. Изберете правилния за вас продукт с достатъчна защита от слънчево изгаряне (SPF). Отделете специално внимание и потърсете дали избраният от вас продукт има UVA и UVB защита. Слънцезащитата ще ви предпази от фотостареене и неприятни пигментации, които се появяват като късни усложнения.

9. Достатъчно сън. Сънят е важен за здравето на кожата, защото през нощта тя се регенерира. Достатъчното количество качествен сън ви носи свежест и жизненост.


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се