Omed.bg
Позвънете ни: +359 885 916 588
реклама


Фертилитет (плодовитост) и репродуктивно здраве

 
Фертилитет (плодовитост) и репродуктивно здраве

     Фертилитетът или плодовитостта е способността на човек да зачене свои деца по естествен път. Като цяло когато една жена не е в състояние да забременее след поне една година секс без предпазване се счита, че има безплодие и нейния гинеколог трябва да започне да оценява възможните причини. Разбира се безплодието не е строго женски проблем. Според проведено проучване в САЩ при 35 процента от двойките, които не могат да заченат причината може да бъде причислена към фактори както от страна на жената, така и от страна на мъжа. При 8 процента от двойките единствената причина която може да се намери е фактор от страна на мъжа.

ВИЖ ВСИЧКИ ОФЕРТИ ЗА ГИНЕКОЛОГ С ОТСТЪПКА ТУК!

Безплодието има няколко възможни причини.

     При жените проблемите с функцията на яйчниците, запушени фалопиеви тръби или маточните отклонения като фиброиди са чести причини.

    При мъжете безплодието може да бъде резултат от нарушена тестикуларна или еякулаторна функция или от хормонално или генетично състояние.

     Както при мъжете така и при жените факторите които могат да допринесат за безплодие са: възраст, тютюнопушене, употреба на алкохол и наркотици, определени лекарства, следствие на лечение на рак и определени медицински състояния. Жените или мъжете които имат проблеми със зачеването трябва да помолят своя лекар за насочване към репродуктивен ендокринолог който може да помогне да се идентифицират възможните причини, да препоръча лечение и да обсъди варианти включително изкуствено осеменяване и асистирана репродуктивна технология.

https://www.hopkinsmedicine.org

Възрастните хора са в риск! 1 лев може да спаси живот. Нека съберм средства за маски и дезинфектанти за най-уязвимите сред нас. Моля, дарете от тук:

Кампания на Фондация „Прогрес медик“ за събиране на средства за маски за еднократна употреба и дезинфектанти за възрастни и пенсионери.

637

реклама

Коментариреклама


Свързани статии


Сподели !