Omed.bg
реклама


Кокосово масло! Знаете ли, че с негова помощ може да си спестите много пари за стоматологична помощ?

 
Кокосово масло! Знаете ли, че с негова помощ може да си спестите много пари за стоматологична помощ?

Всички сме наясно с огромния  ефект от кокосовото масло и всички негови невероятни приложения -  магичното му действие  върху кожата, лекува белези и е много добро при лечението на инфекции.

Но, може би не знаете, че е много полезно и за вашите зъби. Кокосовото масло в неговата чиста форма е доказано, че не само укрепва зъбите, но и лекува различни зъбни заболявания.

Прочетете, за да разберете как кокосово масло може да ви помогне при проблеми със зъбите.

Кокосовото масло и неговите предимства

Кокосовото масло има много свойства, които го правят основна съставка на много лекарства. Наскоро е проведено  проучване, в което се тестват  биоцидните свойства на кокосовото масло, което доказва, че действа срещу бактериите, които причиняват кариес. 

Действието на кокосовото масло е било проверено в натурално състояние,  а след това е обработено с ензими в процес, подобен на храносмилането и маслата са се опитали да се преборят срещу щамовете на стрептококови бактерии, които се намират в устата ни в изобилие.

Резултатите показват, че ензим-модифицираното кокосово масло интензивно ограничава растежа на повечето щамове на стрептококовите бактерии, включително и на много сериозния стрептококус мутанс, бактерия, която произвежда киселина, която причинява голяма част от кариесите.

Преработката на кокосовото масло от ензимите го превръща в киселина, която е токсична за някои бактерии.

Маслено „издърпване“

Масленото „издърпване“е техника, която се използва, като промивка на устата. Сложете една чаена лъжичка кокосово масло в устата си и го оставете около 15-20 минути. По този начин ще намалите количеството вредни бактерии в устата си и ще я  почистите. Маслото в устата „издърпва“ вредните бактерии и ги разтваря, без да остави следа от тях. Колкото повече повтаряте тази техника в рамките на една седмица, толкова повече ще премахнете голяма част от бактериите и плаката в устата си.

Евтино лечение

Кокосовото масло се продава  в насипно състояние или в малки разфасовки и не е скъпо.

Главният изследовател д-р Брейди казва: "Включването на ензимно модифицирано кокосово масло в продуктите за зъбната хигиена ще бъде привлекателна алтернатива на химическите добавки, тъй като работи при относително ниски концентрации. Също така, с увеличаване на резистентността към антибиотици, е важно да насочваме вниманието си към нови начини за борба с микробните инфекции. "

За здрави зъби с големи отстъпки САМО ТУК!

Без вредни химикали

Конвенционалните пасти за зъби и вода за уста, които претендират да хигиенизират устата, съдържат антибактериален химикал, наречен триклозан, който е свързан с антибиотична резистентност и ендокринни смущения. Тези ендокринни разрушаващи химикали са причина сериозно да се замислим. 

Химикалите могат да причинят здравословни проблеми, които включват много видове рак, като рак на гърдата, на яйчниците, на простатата и рак на тестисите, преждевременно раждане и бебета с ниско тегло.

Друго основно съединение, което присъства в пастата за зъби и водата за уста е флуорид. Флуорът е токсичен отпадъчен продукт, който е много мощна отрова за тялото дори и в малки количества.

Кокосовото масло, от друга страна, не се третира с химикали и не е вреден за нашето тяло. То всъщност само помага на устата ни да се освободи от бактериите.

Възрастните хора са в риск! 1 лев може да спаси живот. Нека съберм средства за маски и дезинфектанти за най-уязвимите сред нас. Моля, дарете от тук:

Кампания на Фондация „Прогрес медик“ за събиране на средства за маски за еднократна употреба и дезинфектанти за възрастни и пенсионери.

59107

реклама

Коментариреклама


Свързани статии


Сподели !