Omed.bg
Позвънете ни: +359 885 916 588
реклама


Профилактични медицински прегледи според възрастта

 
Профилактични медицински прегледи според възрастта

Профилактичните прегледи са от съществено значение за поддържане на добро здравословно състояние за хора от всички възрасти.

Какви тестове трябва да си направите когато се чувствате здрави?

Има тестове специфични според възрастта които може да не са необходими всяка година, както и специфични тестове според пола. Разбирането на тези тестове и отговора на въпроса кога да се направят може да Ви помогне да поддържате цялостното си здравословно състояние. Ранната диагностика е от решаващо значение при лечение на заболявания като рак и контролиране на хронични състояния.

Необходима е установена базова връзка за много от тестовете и често се събира в по-ранните години. Всеки човек може да има допълнителни кръвни изследвания, скрининги и тестове препоръчани от лекаря въз основа на личната медицинска история.

Бъдете във връзка с Вашия лекар, за да направите годишните профилактични прегледи които са подходящи за вас, за да поддържате здравословното си състояние.

18 до 39 години
Годишните профилактични прегледи на тази възраст често се пропускат. В  натовареното ежедневие и грижите за семейството се забравя да се посещава редовно личния лекар за профилактика.

Годишният скрининг обикновено включва:

Кръвни изследвания се извършват ежегодно и може да включват:

Допълнителни прегледи за жени

Допълнителни прегледи за мъже

40 до 64 години
Прегледите изавършени за възраст от 40 до 64 години продължават ежегодно въз основа на личната медицинска история. Работете с Вашия лекар, за да определите дали тези тестове могат да се правят на всеки две години, на всеки 3 години или в различна времева рамка въз основа на текущи медицински проблеми.

Допълнителните здравни прегледи, тестове и ваксини, които биха могли да бъдат направени в тази възрастова група, включват:

Допълнителни прегледи за жени

Допълнителни прегледи за мъже. Скрининг на простата. На възраст 50 и повече години освен, ако не са налице други рискови фактори.

65 години и по-възрастни

Много тестове които не са задължителни в другите категории стават препоръчителни на възраст 65 години. Те са от съществено значение за оценка на цялостното здраве и за поддържане на добро здравословното състояние в тази възраст.

Всички предишни годишни тестове ще продължат с тези допълнения:

Допълнителни прегледи за жени.

Допълнителни прегледи за мъже

ПРОВЕРИ СВОЯ ЗДРАВЕН ИНДЕКС

Здравните прегледи се основават на предоставената от Вас информация, така че не забравяйте да спеделите и да обсъдите пълната си здравна история с Вашия лекар при всяко годишно посещение. Напишете си въпроси които може да искате да зададете на лекаря и си правете бележки по време на срещата си. Донесете списък с вашите лекарства и добавки с Вас и споделете тази информация.

Годишният здравен скрининг е възможност да поемете контрола над Вашето лично здраве и да работите с Вашия лекар за вземане на общи решения.

Здравните услугите които получавате могат да се различават в зависимост от Вашата лична медицинска история и текущи симптоми.

https://www.columbianps.org

Възрастните хора са в риск! 1 лев може да спаси живот. Нека съберм средства за маски и дезинфектанти за най-уязвимите сред нас. Моля, дарете от тук:

Кампания на Фондация „Прогрес медик“ за събиране на средства за маски за еднократна употреба и дезинфектанти за възрастни и пенсионери.

470

реклама

Коментариреклама


Свързани статии


Сподели !