Искате умно дете? Яжте повече плодове, докато сте бременна!

5182
Искате умно дете? Яжте повече плодове, докато сте бременна!

Бременните жени, които ядат повече плодове, раждат по-интелигентни деца. Тази констатация прави ново научно изследване.

До това заключение учените са стигнали, след като са изследвали 808 деца на възраст от 12 месеца. Децата на една годинка, чиито майки са хапвали плодове в изобилие, са дали по-добри резултати при решаването на мисловни задачи.

Мащабното изследване е проведено в Канада, където в национален мащаб бременните жени ежедневно са записвали какви плодове са консумирали, докато са бременни. След това учените сравнили резултатите от тестовете на техните деца.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

реклама

Така учените открили, че тези, чиито майки са яли повече плодове, имат по-висок коефициент на интелигентност. Любопитен факт е, че количеството на консумираните фибри, калории и омега 3 мастни киселини от майките, няма никакво значение за резултатите на децата им.

Както и какво количество плодове консумират самите деца.

"Ние открихме, че един от основните фактори за определяне на когнитивното развитие е това колко плодове консумира майката по време на бременността. Колкото повече плодове яде, толкова по-силно е когнитивното развитие".

Това казва Пиуш Мандан, автор на проучването и професор по педиатрия от Университета в Албърта. Така че, бременни - за да родите умно дете, яжте плодове най-малко 6-7 пъти на ден.


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се