Кой въпрос трябва да си задаваме всеки ден, за да живеем качествен живот?

2622
Кой въпрос трябва да си задаваме всеки ден, за да живеем качествен живот?

Всички ние искаме да бъдем щастливи, удовлетворени, радостни, успешни и да живеем живота на мечтите си. Истината е, че много малко от хората успяват да живеят живота, за който мечтаят. Някои дори не успяват да се докоснат до него. Една от основните причини за това е една сериозна човешка черта, а именно - отлагането. Отлагаме грижата за себе си за утре, отлагаме хобито си за утре, отлагаме мечтаната почивка за следващия месец, отлагаме срещата с любим човек или приятели, отлагаме мечтите си и така отлагаме целия си живот.

Истината е, че единственото нещо, което със сигурност имаме в този живот е настоящия момент. Сега. Всичко останало е преходно, временно и е част от динамичния характер на живота. Моментът сега никога повече няма да бъде същият и никога повече няма да се повтори, затова трябва да бъде изживян на максимум. Абсолютно нищо не можем да задържим за прекалено дълго време и затова трябва да се научим да се наслаждаваме на нещата и моментите СЕГА. Защото в следващата секунда всичко ще бъде различно, а предходният момент ще си остане неповторим в миналото.

реклама

Има много начини, чрез които животът ни учи на своите уроци. Едно от задължителните осъзнавания, които трябва да получи всеки един човек е именно това, че животът е тук, сега и днес. Не утре, не следващия, месец, не догодина. Има един въпрос, който всеки ден би ви давал мотивация да изживявате живота така, както трябва да бъде изживян.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

Ако днес е последният ти ден на този свят, изживя ли го така, чеда си удовлетворен и щастлив от себе си и от живота си?

Всеки ден от този свят си отиват много хора, които отнасят със себе си несбъднати мечти, копнежи, обещания, надежди. А това не бива да е така. Мислим си, че имаме цялото време на света, но всъщност времето ни е ограничено и е много, много кратко. Днес бори ли се за мечтата си? Отдели ли време за себе си и за любимите си хора? Каза ли думите, които искаш на своето семейство? Беше ли благодарен за всичко което имаш? Облече ли любимите си дрехи? Наслади ли се на живота си като за последно?

Наистина никой от нас не би бил щастлив от мисълта за последния си ден на този свят, но истината е, че все един ден ще бъде последен и никой от нас не знае кога ще бъде той. Затова всеки ден се старайте да вземате максимума от живота. Той има много блага и прекрасни неща за вас, само трябва да се отворите за тях и да ги поканите в живота си. Заспивайте всяка вечер с мисълта "Да, днес живях удовлетворен и щастлив живот!"


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

реклама
Лабораторни тестове

реклама
Искаш ли здрави зъби и красива усмивка? Вземи ваучер за отстъпка

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се