Лятната почивка свърши! Вижте 6 идеи как да влезем бързо във форма и да се върнем към работата!

5592
Лятната почивка свърши! Вижте 6 идеи как да влезем бързо във форма и да се върнем към работата!

Лятната ваканция е прекрасно преживяване, но като всяко нещо си има своя край. Не искаме да свършва, но пък именно защото е кратка, е толкова сладка! Връщането към ежедневните дейности и работния процес за много хора не са приятни мисли, но това вече може да не е така. Има прекрасни начини да влезем отново във форма, които ще ни дадат много енергия и ентусиазъм за бъдещото ни развитие. Ако сте се отпуснали прекалено много в почивки и имате нужда от мотивация, е време да се залавяте за работа. Вижте 6 идеи, благодарение на които ще стартирате ежедневието и работата с удоволствие и лекота. Ето и номер 1:

1. Направете си списък.
Повечето хора обожават да си правят планове и да знаят какво им предстои. Други пък обичат изпълняването на задачи, които са си поставили. От който и тип хора да сте, ви трябва конкретен списък с планове, какво искате да ви се случи и как искате да се осъществи. След това обмислете стъпка по стъпка от къде да започнете. Направете "стълбичка" към целите си, по която да вървите стъпка по стъпка и да имате яснота на къде се движите. Мечтите и бъдещите цели дават енергия, ентусиазъм и сили за осъществяването им. Спомнете си за удоволствието от успеха в професията си. Действайте!

2. Заредете добре хладилника.
За да имате енергия, не пропускайте добрата и здравословна храна. Напълнете хладилника с качествена храна и ще се храните по този начин. Не забравяйте живата храна - плодове, зеленчуци, фрешове, смутита. Добавете сурови ядки, богати на ненаситени мастни киселини, студено пресовани масла, достатъчно източници на белтъчини и въглехидрати. И най-важното - ХИДРАТАЦИЯ! Без вода колкото и прекрасно да се храните, ще дойдат главоболие, отпадналост, ниска концентрация. Затова не пропускайте достатъчно количество вода. Това, от което има нужда тялото ви веднага след сън, са 2 големи чаши вода, за да го хидратираме. Опитайте ефекта!

реклама

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

3. Не пропускайте движението.
Особеното ако работата ви налага застоял начин на живот, движението трябва задължително да присъства. Движението дава енергия. Колкото повече се движите, толкова по-енергични и заредени ще бъдете.

4. Хобито е не по-малко важно от работата.
Дори и да обожаваме работата си, не малко фокус и енергия отдаваме на нея. Нужни са ни много източници от които да презареждаме, за да сме изпълнени със сили и свежест. Танци, рисуване, йога или каквато и да е било дейност заслужават място в ежедневието ви, защото ви дават повече от колкото може да си представите. Не забравяйте за удоволствието с настъпването на ежедневните задачи! Не е нужно работата да ни поглъща, за да бъдем успешни в нея.

5. Времето за себе си е задължително.
Дали ще бъдат 15 минути на ден или 2 часа, времето за себе си е много важно. То ни дава минути за релакс, или минути за осмисляне на разни терзания, или просто презареждане с любима книга или видео. Дали ще го прекарате в медитация, четене или разходка, си е ваша воля. Важното е, че енергията ще бъде на ниво. Освен това, когато си даваме свободата да прекарваме време за себе си, не усещаме натиска от дейности, които не са ни от най-приятните.

6. Споделете на приятелите си за плановете си.
Съберете се в компания и обсъдете бъдещите ви идеи и цели. Комуникацията между хора с цели, създава усещане за единство и подкрепа. Ако нямате групичка от приятели, с които се развивате, я създайте възможно най-скоро. Така се зареждате един друг с енергия и амбиция.

И помнете: Направете така, че мечтите да поглъщат живота ви, защото иначе животът ще погълне мечтите ви.

Автор: Лилия Илиева


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се