Не е важно какво ядеш, а когa!

5106
Не е важно какво ядеш, а когa!

Не е важно какво ядеш, а кога ядем! Тази максима се оказва много по-актуална напоследък, твърдят учените. Според изследване хората, които пропускат хранене, ядат в движение или късно вечерта, са по-малко здрави от хората, които се хранят редовно, три пъти на ден. Авторите са категорични, че трябва да се препоръчва и времето, в което се храним, не само с какво се храним, като национални препоръки за здравословно хранене.

реклама

Английски и бразилски учени направили изследването, публикувано в британския вестник Nutrition, смятат, че нередовното хранене в различни часове от деня води до развитие на диабет тип 2, високо кръвно налягане и затлъстяване.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !

"Изглежда, че има истина в поговорката: "Яж като цар на закуска, като принц на обяд и като просяк - на вечеря", казва д-р Герда Пот, преподавател по хранителни науки в Кралския колеж в Лондон и съавтор на изследването.

Специалистът допълва, че в днешно време е много по-ясно какво трябва и не трябва да се яде, за разлика от това кога да се яде. И това трябва да се промени! Така че - започнете да ядете сутрин, обяд и вечер - по едно и също време на деня, всеки ден, за да сте здрави, съветват експертите.


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

реклама
Лабораторни тестове

реклама
Искаш ли здрави зъби и красива усмивка? Вземи ваучер за отстъпка

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се