Защо някои хора отслабват по-бързо от други?

4564
Защо някои хора отслабват по-бързо от други?

Защо някои хора отслабват по-бързо от други?

4 изумителни факта.

За някои хора e достатъчно да намалят сладкишите, за да постигнат бързо отслабване, при други това е просто невъзможно. Пръв виновник за това е човешката биология. Хиляди години хората са живели в непрестанен глад, който е подтиквал телата им да търсят храна- колкото по-калорична, толкова по-добре. Въпреки техническото развитие,организмът ни все още е в каменната епоха и поддържането на добра фигура е истинско предизвикателство.

реклама
Хиляди избраха здравето с Omed.bg. Направи го от тук !
  1. Често се смята, че наднорменото тегло е резултат от слаба воля, но пръст в това има и наследствеността. Изследвания от края от на миналия век сочат, че ако родителите са имали склонност да тършуват в хладилниците си, най- вероятно децата им ще правят същото и ще имат подобна фигура.
  2. Досега са открити над 100 генни отрязъка, които дават отражение върху BMI (индекс на телесната маса). Пример за това са група гени, които определят развитието на мастната тъкан. В човешкото тяло има три типа - бяла, бежова и кафява. Бялата служи за акумулиране на мазнини,които по-късно да се използват за енергийни нужди при гладуване или активно движение след изчерпване на енергийните запаси. Бежовата има важна роля в терморегулацията на организма. Кафявата има подобни функции,но се развива от клетки-предшественици на мускулите.Хора, притежаващи версии на гена за по-добре развита бежова мастна тъкан, изгарят повече енергия от останалите.
  3. Чревната микрофлора е от изключителна важност за разграждането на част от растителните фибри, които иначе не се усвояват. Изследвания показват, че при някои затлъстели хора,чревните бактериите са по-ефективни, което предполага и повишен енергиен прием. Това понякога се случва и при заразяване с болестотворни бактерии.В някои случаи е възможно лечение с фекална трансплантация от донор с нормална флора.
  4. Колкото повече, толкова повече. Този принцип важи и когато става въпрос за мускулна маса и изгаряне на мазнини. Дори малки промени в режима на движение могат да доведат до изненадващи резултати в дългогодишен план.
    реклама

Нормално е отслабването да не се отдава лесно на всеки, все в голяма степен това се решава от нашето ДНК.Въпреки това с малко повече движение и подходящо хранене всеки може да направи чудеса.


Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!реклама
ЯМР
Коментари

Свързани статии

реклама
Лабораторни тестове

реклама
Искаш ли здрави зъби и красива усмивка? Вземи ваучер за отстъпка

Може да се абонираш за нашите оферти


Абонирайте се